Ágnes
-5 °C
2 °C

Három és fél évet kapott egy kecskeméti gimnazista

2006.09.06. 12:53
Jogerősen 3 év 6 hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta szerdán a Szegedi Ítélőtábla azt a kecskeméti gimnazistát, aki 2005 júliusában dulakodás közben szíven szúrt egy 19 éves fiút.
A Kecskeméten gimnáziumba járó, 1988-ban született, a gyilkosság elkövetésekor még fiatalkorú V. Dávid a Szelidi-tónál nyaralt barátaival 2005 júliusában. A tó másik partján töltötte ismerőseivel a nyarat a későbbi sértett is, egy 19 éves budapesti fiú. Július 27-én este a vádlott és barátai néhány üveg sör társaságában sétálni indultak. V. Dávid a sétára a farzsebében egy pillangókést és egy rugós kést is magával vitt.


Pillangókés
V. Dávidék összeszólalkoztak a tavon csónakázó sértettel és barátaival, de a kedélyek hamar lenyugodtak. A vádlott kis idő múlva mégis beszólt a csónakos társaságnak, majd üres sörösüvegeket is utánuk dobott. A csónakban ülők ezen felháborodtak, és visszatértek a partra. Dulakodni kezdtek, V. Dávid a földre került, s kiesett zsebéből a pillangókés. A vádlott a kést azonnal felkapta, majd miután felállt, és a vele szemben álló fiút szíven szúrta, aki összeesett. V. Dávid megsebesített egy másik fiút is, majd elfutott.

A budapesti fiú barátai az arra járóktól kértek segítséget. A mentő és a rendőrség 20 perccel később érkezett a helyszínre, de már csak a halál bekövetkeztét tudták megállapítani. A fiú életét a gyorsabb orvosi beavatkozás sem tudta volna megmenteni.

A bíróság emberölés bűntettében és súlyos testi sértés bűntettének kísérletében találta bűnösnek V. Dávidot, s ezért jogerősen 3 év 6 hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!