Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három és fél évet kapott egy kecskeméti gimnazista

2006.09.06. 12:53
Jogerősen 3 év 6 hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta szerdán a Szegedi Ítélőtábla azt a kecskeméti gimnazistát, aki 2005 júliusában dulakodás közben szíven szúrt egy 19 éves fiút.
A Kecskeméten gimnáziumba járó, 1988-ban született, a gyilkosság elkövetésekor még fiatalkorú V. Dávid a Szelidi-tónál nyaralt barátaival 2005 júliusában. A tó másik partján töltötte ismerőseivel a nyarat a későbbi sértett is, egy 19 éves budapesti fiú. Július 27-én este a vádlott és barátai néhány üveg sör társaságában sétálni indultak. V. Dávid a sétára a farzsebében egy pillangókést és egy rugós kést is magával vitt.


Pillangókés
V. Dávidék összeszólalkoztak a tavon csónakázó sértettel és barátaival, de a kedélyek hamar lenyugodtak. A vádlott kis idő múlva mégis beszólt a csónakos társaságnak, majd üres sörösüvegeket is utánuk dobott. A csónakban ülők ezen felháborodtak, és visszatértek a partra. Dulakodni kezdtek, V. Dávid a földre került, s kiesett zsebéből a pillangókés. A vádlott a kést azonnal felkapta, majd miután felállt, és a vele szemben álló fiút szíven szúrta, aki összeesett. V. Dávid megsebesített egy másik fiút is, majd elfutott.

A budapesti fiú barátai az arra járóktól kértek segítséget. A mentő és a rendőrség 20 perccel később érkezett a helyszínre, de már csak a halál bekövetkeztét tudták megállapítani. A fiú életét a gyorsabb orvosi beavatkozás sem tudta volna megmenteni.

A bíróság emberölés bűntettében és súlyos testi sértés bűntettének kísérletében találta bűnösnek V. Dávidot, s ezért jogerősen 3 év 6 hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte.