Kázmér
-2 °C
15 °C

Feladta magát az eltűnt postamesternő barátja

2003.05.21. 15:29
Feladta magát a rendőrségen az a férfi, akit a múlt héten eltűnt kálmánházi postamesternő barátjaként kerestek a rendőrök. A múlt csütörtökön több mint tízmillió forinttal tűnt el a szabolcsi településről a postahivatalt vezető 31 éves asszony.
ÍA postamesternő eltünésének ügyében egy 32 éves helybéli férfit is kerestek, aki e hét kedden este önként jelentkezett a nyíregyházi rendőrségen. Állítása szerint semmi köze nem volt a postáról eltűnt milliókhoz, s csak azért jelentkezett, hogy tisztázza magát.

A férfi elmondása szerint Budapestre kirándult barátnőjével, a postamesternővel, s miután hazatért, akkor értesült róla, hogy körözik. Feltűnt neki - ismerte el -, hogy az asszony költekezőbb volt a szokottnál, emiatt azonban nem fogott gyanút.

A nyomozás szálai Debrecenbe vezetnek

A rendőrség a vallomás ellenére továbbra is gyanúsítottként kezeli a férfit, mindaddig, amíg az asszony elő nem kerül. A nő meghallgatása nyomán derülhet majd ki, hogy a férfi tudhatott-e a lopásról.

A postáról eltűnt pénz pontos összege egyébként még mindig nem ismert. Annyi azonban már biztosnak látszik, hogy a posta hiánya jóval meghaladja a tízmillió forintot. A HavariaPress értesülései szerint a nyomozás szálai Debrecenbe vezetnek.

A hivatalvezetőnő eltűnését múlt csütörtökön reggel a férje jelentette be a rendőrségen. Ugyanekkor a szabolcsi település postahivataláról is jelentették, hogy lába kélt több mint tízmillió forintnak.