Tekla
8 °C
20 °C

A repülőbe kapaszkodott a potyautas

2007.10.13. 13:01
Többszáz kilométert utazott egy Boeing 777-es egyik külső üregében Oszama Sublak, az illegális palesztin bevándorló. Az utat túlélte, de a szingapúri reptéren elkapták.

Egy repülő kerekébe kapaszkodva érkezett Szingapúrba az a férfi, akit a repülőtér őrei fedeztek fel péntek éjjel a kifutópályán, jelentették helyi lapok szombat reggel. A palesztin származású potyautas szerencsés, hogy túlélte az utat.

Oszama Sublak a malajziai Kuala Lumpurban szökött fel a Boeing 777-es repülő kerekére, majd felszállás után a géptörzs egyik üregében húzta meg magát. Mikor megérkeztek, Oszama két és fél méteres magasságból esett a betonra, de komolyabban nem sérült meg.

Fél év börtönnel megúszhatja

A maláj és szingapúri hatóságok közösen próbálják meg kideríteni, hogy a szigorúan őrzött kuala lumpuri repülőtéren hogyan tudott a férfi a gép közelébe jutni. Oszamát tiltott határátlépéssel vádolták meg Szingapúrban, fél év börtönre, vagy 4000 dolláros, több mint 700 ezer forintos pénzbírságra ítélhetik.

A potyautas így is kevéssel megússza. Szingapúrban azért is szigorú büntetés jár, ha valaki nem húzza le maga után a nyilvános wc-t, dohányozni mer az utcán, vagy nyilvános helyen rágózik.