Judit
3 °C
7 °C

A repülőbe kapaszkodott a potyautas

2007.10.13. 13:01
Többszáz kilométert utazott egy Boeing 777-es egyik külső üregében Oszama Sublak, az illegális palesztin bevándorló. Az utat túlélte, de a szingapúri reptéren elkapták.

Egy repülő kerekébe kapaszkodva érkezett Szingapúrba az a férfi, akit a repülőtér őrei fedeztek fel péntek éjjel a kifutópályán, jelentették helyi lapok szombat reggel. A palesztin származású potyautas szerencsés, hogy túlélte az utat.

Oszama Sublak a malajziai Kuala Lumpurban szökött fel a Boeing 777-es repülő kerekére, majd felszállás után a géptörzs egyik üregében húzta meg magát. Mikor megérkeztek, Oszama két és fél méteres magasságból esett a betonra, de komolyabban nem sérült meg.

Fél év börtönnel megúszhatja

A maláj és szingapúri hatóságok közösen próbálják meg kideríteni, hogy a szigorúan őrzött kuala lumpuri repülőtéren hogyan tudott a férfi a gép közelébe jutni. Oszamát tiltott határátlépéssel vádolták meg Szingapúrban, fél év börtönre, vagy 4000 dolláros, több mint 700 ezer forintos pénzbírságra ítélhetik.

A potyautas így is kevéssel megússza. Szingapúrban azért is szigorú büntetés jár, ha valaki nem húzza le maga után a nyilvános wc-t, dohányozni mer az utcán, vagy nyilvános helyen rágózik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?