Oszkár
20 °C
29 °C

Magyar lányokat kényszerítettek prostitúcióra Olaszországban

2008.07.28. 18:27
Papírfecnin kért segítséget egy prostitúcióra kényszerített magyar lány Olaszországban, az olasz rendőrség ennek segítségével göngyölített fel egy magyarokból és románokból álló bűnbandát. A lányokat egy debreceni házaspár toborozta, azt mondták, felszolgálónak viszik őket Bresciába.

Az észak-olaszországi Bresciában fiatal prostituáltakat futtató, bűnszövetkezetet leplezett az olasz rendőrség, letartóztattak három magyar és egy román állampolgárt. A rendőrség ugyanakkor kiszabadított egy 16 éves magyar lányt a banda kezei közül, jelentette a Virgilio Notizie olasz hírportál.

Egy rendőrjárőr július 18-án bukkant az utcán egy papírra firkált, kétségbeesett segélykérő üzenetre, amelynek segítségével sikerült felgöngyölíteni a hálózatot. A papírhoz egy fiatal lányt szexuális pózokban ábrázoló fotókat mellékeltek. A szöveg elárulta, hol található - nagykorú nővére papírjaival - a fiatalkorú prostituált. A szállodában további örömlányokra bukkantak a rendőrök, akik azok elmondták, hogy Debrecenből érkeztek Bresciába.

Egy magyar házaspár Debrecenben azt ígérte nekik, hogy felszolgálóként dolgozhatnak egy bárban, amikor azonban az olasz városba érkeztek, a futtatók fenyegetésekkel és erőszakkal, kíméletlenül prostitúcióra kényszerítették őket, jövedelmüket pedig elvették tőlük.

A 16 éves lány a Virgilio Notizie értesülése szerint elmondta a rendőröknek, hogy fél év alatt 60 ezer eurót (csaknem 14 millió forint) keresett, amit átadott futtatóinak. Egyszer sikerült megszöknie tőlük, de a banda tagjai utána mentek Magyarországra és visszavitték Bresciába.

A lány szavait megerősítette egyik társa, aki július 20-án hajnalban ugyanattól a bűnszövetkezettől szökött meg és jelentkezett az olasz rendőrségen.

Vallomásaik alapján az olasz rendőrök a napokban letartóztatták a Bresciában élő D.-házaspárt, őrizetbe vettek továbbá két másik magyar és egy román állampolgárt. Az öt őrizetbe vett gyanúsított közül csak egy magyart bocsátottak szabadon, ellene is folytatódik azonban a nyomozás.

Az üggyel kapcsolatban a hétvégén a rendőrök elrendelték a bresciai Enigma lokál bezárását, miután kiderült, hogy ebben az intézményben tucatnyi román prostituált dolgozik, a bárban szerzett ismeretségeket a szomszédos hotelben kamatoztatva.