Huba
17 °C
33 °C

Magyar árvákat kényszerítettek prostitucióra

2002.06.28. 14:07
Bécsben elfogtak három magyar állampolgárt - két férfit és egy nőt -, akik magyar intézeti gyerekeket dolgoztattak prostituáltként az osztrák fővárosban.
A 14-19 éves lányokat a bécsi Westbahnhof közelében küldték az utcára "dolgozni". A rendőröknek azt tűnt fel, hogy a lányok nagyon fiatalok, s hogy egyre többen vannak, ezenkívül az osztrák prostituáltak köreiből is érkeztek bejelentések a lányok "munkájáról".

A lányokat kitoloncolják

A három gyermekprostitúcióval kapcsolatban gyanúba került magyar felnőtt - egy 36 éves nő, valamint egy 37 és egy 27 éves férfi - őrizetben van. A lányok most kitoloncolásukat várják.

A gyerekeket az osztrák rendőrség szerint egy árvákat nevelő magyarországi intézet környékén szólították le és csábították Bécsbe, de olyan szomorú körülmények között éltek, hogy még csak hamis ígéretekre sem volt szükség: eleve megmondták nekik, mi lesz a dolguk. Bécsben aztán azonnal elvették a lányoktól a megkeresett pénzt.

A nyomozóknak meggyőződése, hogy a banda még jóval több gyereket hozott Ausztriába, mert a prostituáltként pénzt kereső fiatal magyar lányok száma a hónap eleje óta folyamatosan nőtt.