Olivér
4 °C
8 °C

Magyar árvákat kényszerítettek prostitucióra

2002.06.28. 14:07
Bécsben elfogtak három magyar állampolgárt - két férfit és egy nőt -, akik magyar intézeti gyerekeket dolgoztattak prostituáltként az osztrák fővárosban.
A 14-19 éves lányokat a bécsi Westbahnhof közelében küldték az utcára "dolgozni". A rendőröknek azt tűnt fel, hogy a lányok nagyon fiatalok, s hogy egyre többen vannak, ezenkívül az osztrák prostituáltak köreiből is érkeztek bejelentések a lányok "munkájáról".

A lányokat kitoloncolják

A három gyermekprostitúcióval kapcsolatban gyanúba került magyar felnőtt - egy 36 éves nő, valamint egy 37 és egy 27 éves férfi - őrizetben van. A lányok most kitoloncolásukat várják.

A gyerekeket az osztrák rendőrség szerint egy árvákat nevelő magyarországi intézet környékén szólították le és csábították Bécsbe, de olyan szomorú körülmények között éltek, hogy még csak hamis ígéretekre sem volt szükség: eleve megmondták nekik, mi lesz a dolguk. Bécsben aztán azonnal elvették a lányoktól a megkeresett pénzt.

A nyomozóknak meggyőződése, hogy a banda még jóval több gyereket hozott Ausztriába, mert a prostituáltként pénzt kereső fiatal magyar lányok száma a hónap eleje óta folyamatosan nőtt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?