Piroska
-1 °C
5 °C

A telefon buktatta le a prostituált gyilkosát

2004.06.22. 12:26
A bíróság nem tudta feltárni annak a férfinek az indítékait, aki brutális kegyetlenséggel meggyilkolt egy prostituáltat. A tizennégy év börtönbüntetésre ítélt Körmöczi szerint a disznóölő fegyver véletlenül sült el és áldozatát nem fojtogatta, mindezt azonban a szakértői vélemények kizárják.
Tizennégy év börtönbüntetéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla kedden hozott jogerős ítéletében Körmöczi Józsefet, aki 2002-ben Pécsett disznóöléshez használt eszközzel meggyilkolt egy prostituáltat. A táblabíróság ezzel súlyosbította az első fokon eljárt Baranya Megyei Bíróság korábbi, tizenkét év börtönről szóló határozatát.

Disznóölő fegyvert próbálgatott

A tényállás szerint 2002. december 28-án az akkor 27 éves férfi családi házuk kertjében próbálgatta a patronnal és szeggel működő, disznóöléshez használatos fegyvert, majd azt autójának hátsó ülésére dobva elindult, hogy igénybe vegye egy prostituált szolgáltatásait.

Az örömlánnyal Pécs egyik elhagyatott helyén, autójában közösült. Az aktus után a lányt a disznóölő fegyverrel fejbe lőtte, majd egy zsineggel megfojtotta. A holttestet egy erdő szélére vitte, ott kitette és kidobálta a nő ruháit is.

A telefon buktatta le

Körmöczi József hazatérve átvizsgálta autóját, eltüntette a vérnyomokat. Eközben fedezte fel, hogy a sértett mobiltelefonja a kocsiban maradt, annak úgynevezett sim-kártyáját eldobta, a készüléket pedig elajándékozta. Ez buktatta le, mivel a rendőrök a telefon használata alapján eljutottak új tulajdonosához, majd a gyanúsítotthoz, akinek házában megtalálták a bűncselekménykor használt fegyvert, azon pedig az áldozat DNS-mintáját.

A gyilkos a cselekményt elismerte, de az eljárás során végig azzal védekezett, hogy a lányt nem fojtogatta, a disznóölő eszköz pedig véletlenül sült el. Mindezt az orvos- és fegyverszakértői vélemények kizárták.

Nem tudni, hogy mi motiválta

Makai Lajos tanácsvezető bíró az ítélethirdetéskor hangoztatta: a férfi egyértelműen szándékosan ölt, de a vizsgálatok során nem sikerült feltárni, mi motiválta tettének elkövetésében.

Körmöczi József szinte lemészárolta a kiszolgáltatott helyzetben lévő áldozatát, ezért korábban kiszabott büntetését indokolt volt súlyosbítani.