Szilárda
-4 °C
3 °C

Hárman meghaltak a párizsi lakóháztűzben

2007.10.02. 12:59
Egy nő és két gyermek életét vesztette kedden, amikor feltehetően gyújtogatás következtében tűz ütött ki a Párizshoz közeli La Courneuve egyik hatemeletes lakóházában.

A három áldozat, köztük egy csecsemő, füstmérgezésben halt meg a lépcsőházban. Ketten súlyosan megsérültek, egyikük sokkos állapotban ugrott ki a harmadik emeletről. Tizenkét lakót szintén füstmérgezéssel kórházba szállítottak.

A tűz a földszinti babakocsi-tároló közelében keletkezett és gázszivárgás miatt gyorsan terjedt felfelé a lépcsőházban. A tűzoltóság szerint feltehetően gyújtogatás történt.

A helyszínre nagy erőkkel kivonuló tűzoltóságot hajnali fél négykor riasztották. A tűzoltók először a pánikba esett lakókat menekítették ki a lakóházból. Azok nem sérültek meg, akik a lakásaikban maradtak és nem szaladtak ki a füsttel teli lépcsőházba.

A lakók többsége az ablakokhoz és az erkélyekre menekült, őket a 115 tűzoltó 13 létrával menekítette ki. A tüzet másfél óra alatt sikerült eloltani.

Az elmúlt napokban ez volt a második tragikus kimenetelű háztűz a francia fővárosban: vasárnap egy 20 éves nő szintén füstmérgezésben halt meg és tizenhárman megsérültek, amikor tűz ütött ki egy hatemeletes lakóház lépcsőházában a Notre Dame székesegyház közelében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!