Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megsebesítettek egy pénzszállítót Kispesten

2006.07.07. 21:00
Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett az a pénzszállító, akit megtámadtak és megsebesítettek pénteken Budapesten, a XIX. kerületben. A rendőrség a szemtanúk beszámolói alapján készült fantomkép alapján keresi az elkövetőket.

Két pénzszállító ült abban az autóban, amelyik megállt a kispesti Ady Endre úton; egyikük bement a bevételért a közeli bevásárlóközpontba, közben a kocsiban maradt társát megtámadta - a szemtanúk elmondása szerint - két férfi, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Unger Pál.

A a szemtanúk arról számoltak be, hogy az egyik támadónál pisztoly volt, a másiknál kés. Az elkövetők nagy valószínűséggel a pénz átadására szólították fel a pénzszállítót, aki ezt megtagadta; a rendőrségi sajtóreferens tájékoztatása szerint annyi bizonyos, hogy a pénzszállítót késsel többször megsebesítették.

Zsákmány nélkül menekültek el

A sebesültre társa talált rá. A rendőrség úgy tudja, hogy a pénzszállító súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az Országos Mentőszolgálat megerősítette, hogy Kispestről egy férfit szállítottak a Merényi kórházba súlyos, életveszélyes sérülésekkel, a sérültet megszúrták.

Unger Pál közölte azt is, hogy a szemtanúk szerint a támadók gyalogosan, zsákmány nélkül menekültek el a helyszínről. A rendőrség megkezdte a tanúk felkutatását; forró nyomon, nagy erőkkel keresi az elkövetőket.

Fantomkép készült az egyik tettesről

A szemtanúk beszámolói alapján fantomkép készült az egyik támadóról, ami már látható a rendőrség honlapján. A grafika mellett mindkét elkövetőről személyleírás is megjelent. Ezek szerint az egyik férfi 20-25 év körüli, 170-180 centiméter magas, vékony testalkatú, fehérbőrű, rikítóan természetellenesen szőke hajú. A bűncselekmény elkövetésekor rövid ujjú, fehér inget, fekete mellényt és fekete hosszú nadrágot viselt. Társa szintén 20-25 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas, erős, kisportolt testalkatú férfi, aki a támadáskor fehér színű baseballsapkát, hosszú ujjú sötét inget, alatta pólót viselt.