Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Megsebesítettek egy pénzszállítót Kispesten

2006.07.07. 21:00
Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett az a pénzszállító, akit megtámadtak és megsebesítettek pénteken Budapesten, a XIX. kerületben. A rendőrség a szemtanúk beszámolói alapján készült fantomkép alapján keresi az elkövetőket.

Két pénzszállító ült abban az autóban, amelyik megállt a kispesti Ady Endre úton; egyikük bement a bevételért a közeli bevásárlóközpontba, közben a kocsiban maradt társát megtámadta - a szemtanúk elmondása szerint - két férfi, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Unger Pál.

A a szemtanúk arról számoltak be, hogy az egyik támadónál pisztoly volt, a másiknál kés. Az elkövetők nagy valószínűséggel a pénz átadására szólították fel a pénzszállítót, aki ezt megtagadta; a rendőrségi sajtóreferens tájékoztatása szerint annyi bizonyos, hogy a pénzszállítót késsel többször megsebesítették.

Zsákmány nélkül menekültek el

A sebesültre társa talált rá. A rendőrség úgy tudja, hogy a pénzszállító súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az Országos Mentőszolgálat megerősítette, hogy Kispestről egy férfit szállítottak a Merényi kórházba súlyos, életveszélyes sérülésekkel, a sérültet megszúrták.

Unger Pál közölte azt is, hogy a szemtanúk szerint a támadók gyalogosan, zsákmány nélkül menekültek el a helyszínről. A rendőrség megkezdte a tanúk felkutatását; forró nyomon, nagy erőkkel keresi az elkövetőket.

Fantomkép készült az egyik tettesről

A szemtanúk beszámolói alapján fantomkép készült az egyik támadóról, ami már látható a rendőrség honlapján. A grafika mellett mindkét elkövetőről személyleírás is megjelent. Ezek szerint az egyik férfi 20-25 év körüli, 170-180 centiméter magas, vékony testalkatú, fehérbőrű, rikítóan természetellenesen szőke hajú. A bűncselekmény elkövetésekor rövid ujjú, fehér inget, fekete mellényt és fekete hosszú nadrágot viselt. Társa szintén 20-25 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas, erős, kisportolt testalkatú férfi, aki a támadáskor fehér színű baseballsapkát, hosszú ujjú sötét inget, alatta pólót viselt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!