Móric
14 °C
17 °C

Putyin, az orosz csajok bálványa

2002.08.24. 20:14
Kormánypárti girl power dalárda szállta meg az orosz rádiók adását. A popper lányok slágerükben Vlagyimir Putyin erényeit dicsérik.
A Pojuscsie vmesztye trió dalának címe: A férfi, aki olyan mint Putyin.

A férfi, aki olyan mint Putyin, a lányok szerint erős akaratával és (ebből következően) azzal, hogy tartózkodik az alkoholtól.

Hol vannak az absztinens pasik?

ketten a trióból
"Tapsoljatok! Ugráljatok!"
A lányok - Ira, Larissza és Natasa - arról énekelnek, hogy kirúgták barátjukat, mert az ittas állapotba került. Leszögezik: olyan valaki után vágyakoznak, aki Putyinhoz hasonlóan nem iszik és nem hoz szégyent rájuk.

A 22 éves Ira az Izvesztyija nevű orosz napilapnak nyilatkozva megerősítette: "szeretem az elnökünket, mert fiatal, sportos és világosan beszél".

A Pojuscsie vmesztye jelentése egyébként Együtt éneklők, az Együtt menetelők kormánypárti ifjúsági mozgalom nevének mintájára.

Putyin: Nem tetszik ez nekem

Az AP jelentése szerint, az orosz elnök kultusza nemcsak slágerekben jut kifejezésre, hanem az őt ábrázoló és a kereskedelemben kapható fényképek és festmények, valamint költemények révén is. Annak ellenére, hogy maga Putyin többször is kinyilvánította nemtetszését a jelenséggel kapcsolatban, a Kreml eddig nem igyekezett felszámolni az alulról szerveződő személyi kultuszt.