Judit
2 °C
7 °C

Putyin, az orosz csajok bálványa

2002.08.24. 20:14
Kormánypárti girl power dalárda szállta meg az orosz rádiók adását. A popper lányok slágerükben Vlagyimir Putyin erényeit dicsérik.
A Pojuscsie vmesztye trió dalának címe: A férfi, aki olyan mint Putyin.

A férfi, aki olyan mint Putyin, a lányok szerint erős akaratával és (ebből következően) azzal, hogy tartózkodik az alkoholtól.

Hol vannak az absztinens pasik?

ketten a trióból
"Tapsoljatok! Ugráljatok!"
A lányok - Ira, Larissza és Natasa - arról énekelnek, hogy kirúgták barátjukat, mert az ittas állapotba került. Leszögezik: olyan valaki után vágyakoznak, aki Putyinhoz hasonlóan nem iszik és nem hoz szégyent rájuk.

A 22 éves Ira az Izvesztyija nevű orosz napilapnak nyilatkozva megerősítette: "szeretem az elnökünket, mert fiatal, sportos és világosan beszél".

A Pojuscsie vmesztye jelentése egyébként Együtt éneklők, az Együtt menetelők kormánypárti ifjúsági mozgalom nevének mintájára.

Putyin: Nem tetszik ez nekem

Az AP jelentése szerint, az orosz elnök kultusza nemcsak slágerekben jut kifejezésre, hanem az őt ábrázoló és a kereskedelemben kapható fényképek és festmények, valamint költemények révén is. Annak ellenére, hogy maga Putyin többször is kinyilvánította nemtetszését a jelenséggel kapcsolatban, a Kreml eddig nem igyekezett felszámolni az alulról szerveződő személyi kultuszt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?