Piroska
-2 °C
5 °C

Holttestet rejtett egy farakás Pusztavacson

2001.10.25. 16:19
Nem kizárt, hogy az egykori katonai tűzoltó élve ásta el élettársát, miután a puszta kezével olyan ütést mért rá, hogy a lány ájultan esett össze. A pusztavacsi férfi másfél évvel a gyilkosság után ismerte be tettét, de csak azért, mert a rendőrök a pincéjéből előásták a holttestet.
Egy pusztavacsi ház pincéjében találtak rá annak a fiatal nőnek a maradványaira, aki másfél évvel ezelőtt tűnt el a községből. A holttest kiásása után az élettárs elismerte: tavaly május elsején egy piknik után összeveszett Bernadettel, majd úgy halántékon ütötte, hogy a húszéves lány ájultan esett össze. Az erős fizikumú férfi ezután elszívott egy cigarettát, majd elhantolta a halottnak vélt testet.

Gyanú volt, bizonyíték nem

Bernadett a farakás alól került elő
A huszonnyolc éves O. János a gyilkosság után néhány nappal bejelentette élettársa eltűnését - idézte fel az ügy kezdeteit Csernus János, kiemelt főnyomozó. A csütörtöki tájékoztatón elhangzott, a rendőrség már a kezdetektől gyanakodott a férfire, de nem volt kellő bizonyíték arra, hogy házkutatást tartsanak a lakásban. Állampolgári bejelentésre csupán egy szennyvízleeresztő-telepet, valamint a község külterületét vizsgálták át, eredménytelenül.

Az ügy akkor vett váratlan fordulatot, amikor a férfi új élettársa, egy ukrán nő megjelent a kapitányságon. Elmondta, hogy O. János túlságosan is titkolja az előéletét, és idegesen reagál, amikor előző kapcsolatáról kérdezi őt. Ezenkívül többször megmutatta az engedély nélkül tartott fegyverét is.

A rendőrség ezek alapján tartott szerdán házkutatást a pusztavacsi házban, amely során a pincéből számos géppuskalőszer került elő. A nyomozóknak igencsak feltűnt a férfi ideges viselkedése is. - A pincében majd kiesett a cigi a kezéből - mondta Csernus János. A nap folyamán még egy házkutatást tartottak a rendőrök, de már kutyával mentek a helyszínre. Ekkor került elő két fegyver, valamint a pincében a farakás alá elásott holttest is.

Élve ásta el Bernadettet?

Derzsi Péter, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életévedelmi osztályának vezetője ugyanakkor elmondta: az sem kizárt, hogy O. János élve temette el a lányt. Ezt majd csak a boncolás után lehet megállapítani. A gyilkosság időpontjában katonai tűzoltóként dolgozó gyanúsított beismerte a bűncselekményt.