Ervin
14 °C
22 °C

Hatalmas területeket öntött el a Rába

2004.06.28. 08:10
Homokzsákokkal kellett megvédeni négy lakóházat az árvíz ellen a Rába árterében, közülük három a Vas megyei Csákánydoroszlón, egy pedig Körmenden van. A Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság ügyeletese az Indexnek elmondta, a folyó apadni kezdett, hétfőn elsőfokúra mérsékelték a készültséget.
A Rába Körmendnél vasárnap reggel 6 órakor tetőzött, a folyó ezen a szakaszon már apadásnak indult, az árhullám Sárvár irányába vonul tovább. A körmendi szakaszon jelenleg is másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben, a folyó szentgotthárdi szakaszán azonban már megszüntették a készültséget - közölte Horváth Csaba.

A Rába völgyében rétek, legelők, erdős területek és kertek vannak víz alatt. Az árvízi elöntések miatt a Molnaszecsőd és Katafa, illetve a Vasegerszeg és Nagygeresd közötti út zárva van. Továbbra sem lehet megközelíteni a pinkamindszenti határátkelőt, mert az oda vezető, teljesen még el nem készült út átázott, és ezért járhatatlan - mondta az ügyeletes.

Elsőfokú, vagyis a legalacsonyabb árvízvédelmi készültséget léptették életbe szombaton a Mura letenyei árvízvédelmi szakaszán is - közölte Horváth Csaba.