Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Gépfegyveres rablás a fővárosban

2002.01.15. 13:54
Gépfegyverrel akarta kirabolni két férfi az egyik XIV. kerületi pénzintézetet. Két rendőrjárőr épp a helyszínen tartózkodott, akik, lefegyverezték és elfogták a rablókat. Az eljáró két őrmestert Budapest rendőrfőnöke a helyszínen azonnali kitüntetésben és pénzjutalomban részesítette.
Fegyveres bankrablókat fogtak a rendőrök kedden 11 órakor Budapesten, a XIV. kerületben - értesült a HavariaPress. A Nagy Lajos király úti pénzintézetet két fegyveres akarta kirabolni. Egyik elkövető egy gépfegyvert, a másik egy pisztolyt használt.

Ki lőtt?

Az eset részleteiről a BRFK sajtóügyeletese, Bálint Gabriella tájékoztatta az Indexet. A rablásban egy 29 és egy 30 éves férfi vett részt. A két ember, belépve a bankba, egy lövéssorozatot küldött a plafonba, majd a földre kényszerítette a bent lévő ügyfeleket és dolgozókat. Az egyik alkalmazottat bántalmazták is. Az egyik rabló karján lőtt sérülés volt, melyet a hírügynökség értesülései szerint az OTP-ben történt lövőldözés egyik visszapattanó lövedéke okozott. A rendőrség egyelőre nem tudja, hogy az elkövető milyen módon szerzett lőtt sérülést. A rablók a pénzzel megpróbáltak lelépni, de a közelben járőröző rendőrök megakadályozták őket ebben.

Jöttek, láttak, győztek

Épp a pénzintézet felé tartott két zuglói rendőr őrmester, Orosz János, és Pogonyi Attila, akik meglátták, hogy egy nő kiszalad a bankból, és rémülten kiabálja, hogy rablók vannak bent. Rögtön ezután újra kivágódott a bank ajtaja: a két rabló menekült volna el, miután megkapták a pénzt.

Akció az utcán

A két rendőr üldözni kezdte, majd megállásra kényszerítette a rablókat. Az elkövetők elővették a fegyvereiket, de ekkor a rendőrök is csőre töltöttek. Erre a rablók a földre tették fegyvereiket, és megadták magukat. Az akció során a zsákba gyűjtött pénz szétszóródott az utcán.

Kórházba került az egyik rabló

Az Árpád kórházba szállították az egyik bankrablót. A pénzintézet három dolgozója könnyű sérüléseket szenvedett, őket a mentők a helyszínen ellátták. A rendőrök a területet lezárták és a szemtanúkat kihallgatják. Jelenleg is folyik a házkutatás a délelőtti, zuglói bankrablás két elkövetőjének lakásában - értesült a HavariaPress.

Kitüntetés

A szakszerűen, gyorsan és hatékonyan eljáró két őrmestert Budapest rendőrfőkapitánya, Kökényesi Antal a helyszínen kitüntetésben és pénzjutalomban részesítette.