Olivér
5 °C
8 °C

Gépfegyveres rablás a fővárosban

2002.01.15. 13:54
Gépfegyverrel akarta kirabolni két férfi az egyik XIV. kerületi pénzintézetet. Két rendőrjárőr épp a helyszínen tartózkodott, akik, lefegyverezték és elfogták a rablókat. Az eljáró két őrmestert Budapest rendőrfőnöke a helyszínen azonnali kitüntetésben és pénzjutalomban részesítette.
Fegyveres bankrablókat fogtak a rendőrök kedden 11 órakor Budapesten, a XIV. kerületben - értesült a HavariaPress. A Nagy Lajos király úti pénzintézetet két fegyveres akarta kirabolni. Egyik elkövető egy gépfegyvert, a másik egy pisztolyt használt.

Ki lőtt?

Az eset részleteiről a BRFK sajtóügyeletese, Bálint Gabriella tájékoztatta az Indexet. A rablásban egy 29 és egy 30 éves férfi vett részt. A két ember, belépve a bankba, egy lövéssorozatot küldött a plafonba, majd a földre kényszerítette a bent lévő ügyfeleket és dolgozókat. Az egyik alkalmazottat bántalmazták is. Az egyik rabló karján lőtt sérülés volt, melyet a hírügynökség értesülései szerint az OTP-ben történt lövőldözés egyik visszapattanó lövedéke okozott. A rendőrség egyelőre nem tudja, hogy az elkövető milyen módon szerzett lőtt sérülést. A rablók a pénzzel megpróbáltak lelépni, de a közelben járőröző rendőrök megakadályozták őket ebben.

Jöttek, láttak, győztek

Épp a pénzintézet felé tartott két zuglói rendőr őrmester, Orosz János, és Pogonyi Attila, akik meglátták, hogy egy nő kiszalad a bankból, és rémülten kiabálja, hogy rablók vannak bent. Rögtön ezután újra kivágódott a bank ajtaja: a két rabló menekült volna el, miután megkapták a pénzt.

Akció az utcán

A két rendőr üldözni kezdte, majd megállásra kényszerítette a rablókat. Az elkövetők elővették a fegyvereiket, de ekkor a rendőrök is csőre töltöttek. Erre a rablók a földre tették fegyvereiket, és megadták magukat. Az akció során a zsákba gyűjtött pénz szétszóródott az utcán.

Kórházba került az egyik rabló

Az Árpád kórházba szállították az egyik bankrablót. A pénzintézet három dolgozója könnyű sérüléseket szenvedett, őket a mentők a helyszínen ellátták. A rendőrök a területet lezárták és a szemtanúkat kihallgatják. Jelenleg is folyik a házkutatás a délelőtti, zuglói bankrablás két elkövetőjének lakásában - értesült a HavariaPress.

Kitüntetés

A szakszerűen, gyorsan és hatékonyan eljáró két őrmestert Budapest rendőrfőkapitánya, Kökényesi Antal a helyszínen kitüntetésben és pénzjutalomban részesítette.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?