Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizenkét évig bujkált

2004.07.09. 09:53
A rendőrség tizenkét évi körözés után fogta el egy rablóbanda harmadik tagját, aki ellen most vádat emelhet az ügyészség. A rablótrió annak idején nagy értékű személygépkocsikat rabolt, rendőrségi villogóval megállásra kényszerítve az áldozatul kiszemelt autóst, majd fegyvert fogva a sofőrökre kiparancsolták őket autójukból.
A rendőrség befejezte a nyomozást K. Zoltán 32 éves budapesti lakossal szemben, aki a gyanú szerint társtettesként részese volt egy tizenkét évvel ezelőtti rablássorozatnak - áll a BRFK csütörtökön kiadott közleményében. K. Zoltánt négy rendbeli fegyveresen és csoportosan elkövetett rablással gyanúsítja a Budapesti Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Főosztály Életvédelmi Osztálya.

K. Zoltán a rendőrség szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 1992-ben két, azóta már elfogott társával nagy értékű személygépkocsikat rabolt. A trükkös rablók minden esetben rendőrségi villogóval megállásra késztették az áldozatul kiszemelt autóst, fegyvert fogva a megtévesztett sofőrökre kiszállásra kényszerítették őket, majd a kocsival elhajtottak. Több esetben bántalmazták, volt hogy gázspray-vel lefújták áldozataikat.

K. Zoltán két társát még 1992-ben elfogták, és a Fővárosi Bíróság jogerős ítélete alapján az egyik tettestárs hat év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést, míg a másik tíz év fegyházbüntetést kapott. K. Zoltánnak azonban mostanáig nem bukkant nyomára a rendőrség, így elfogatóparancsot adtak ki ellene, és felfüggesztették a nyomozást.

A körözött bűnözőt végül 2004. március 7-én reggel a Balassagyarmati Határőr Igazgatóság Parassapusztai Határforgalmi Kirendeltségén fogták el, amikor testvére nevére kiállított, de az saját fényképével ellátott és körözés alatt álló magánútlevéllel próbálta elhagyni a Magyar Köztársaság területét. A BRFK Vizsgálati Főosztálya az ügy iratait vádemelési javaslattal az illetékes kerületi ügyészségnek elküldte.