Auguszta
-3 °C
2 °C

Őrizetben a rácalmási rablók

2003.12.16. 11:46
Nem először jártak a sértett házában az erőszakos rablók. December elején hősugárzót, magnót és televíziót zsákmányoltak, most az óráját vették el a megfélemlített férfitól.
A sértett hétfőn tett feljelentést a Fejér megyei rendőrségen, mert állítása szerint pénteken hajnalban két férfi kirabolta. A bejelentő elmondta, hogy a támadók betörték az ablakát egy téglával, majd berontottak a házba.

Egyikük többször is fejbe rúgta a kárvallott házigazdát, majd késsel fenyegetőzve elvette az óráját. A rémült férfi, aki a rugdosás miatt súlyos orrcsonttörtést szenvedett, átadta az órát a támadóknak. Az elkövetők búcsúzóul összetörték a sértett rádiósmagnóját is, majd elmenekültek.

Mivel a rablók meg is fenyegették a férfit, ő az eset után nem merte értesíteni a hatóságot, s végül csak ismerősei unszolására jelentkezett a rendőröknél.

Mint kiderült, a férfihoz már korábban, december 4-én is betörtek hasonló módszerrel. Akkor a férfi hősugárzója, magnója és televíziója bánta a betörők látogatását. A sértett ugyanakkor a rablók egyikében felismert egy rácalmási férfit, akiről rövidesen kiderült, hogy a december eleji betöréssel is ő gyanúsítható.

Ezek után a dunaújvárosi nyomozók pár óra alatt elfogták a 27 éves gyanúsítottat, és vele egykorú, szintén helybéli társát. Az utóbbi férfi ellen rablás, míg az előbbi ellen lopás, rablás és súlyos testi sértés miatt is büntetőeljárás indult. A dunaújvárosi kapitányság munkatársai mindkét férfit orizetbe vették.