Felgyújtottak egy galériát a Ráday utcában

2006.06.19. 13:19
Fölgyújtották és porig égett a IX. kerület Ráday utca 25. alatti galéria, odaveszett Pataki Tibor grafikusművész Sorskönyvek című tárlata és a Kartonart Galéria papírbútor kiállítása.
Orbán György, a kiállítás rendezője, a Ráday utcai fesztiválok - köztük az Europoetica sacra, a Plein Art, a Papírvarázs, az ünnepi könyvhét - egyik fő szervezője az MTI-nek elmondta, hogy június 16-ára, péntekre virradóra pusztítottak a lángok a galériában. A tűzoltóság megállapította, hogy gyújtogatás történt, a rendőrség nyomoz az ügyben.

A tettesek benyomták a kiállító helyiség ajtaját és belül gyúlékony anyaggal lelocsolták a műtárgyakat, így a lángok elpusztították Pataki Tibor mind a 24 grafikáját és a papírbútorokat. A tűz veszélyeztette a szomszédos könyvesház könyveit is.

A művész és a kiállítás rendezője elhatározta, hogy kedden megnyitja a szétégett galériát. Aláírásokat gyűjtenek, ezzel mintegy lelki "támogatást kérve minden jó szándékú embertől, hogy ne érezzék magukat egyedül" - mondta az MTI-nek Orbán György.

  • Hírek
  • Személyi kölcsön