Vanda, Paula
-4 °C
3 °C

Többen látták a másfél éve eltűnt férfit

2003.06.17. 07:13
Többen látták a másfél éve eltűnt Radics Attilát, aki Tárnokon egy nem túl sikeres őrző-védő vállalkozást vezetett és állandóan el volt adósodva. A fiatalembernek élettársával és annak másfél éves kislányával együtt veszett nyoma - írja a keddi Népszabadság.
Az elmúlt másfél évben többen felismerték a harminchat éves Radics Attilát, aki élettársával és annak hároméves kislányával rejtélyes körülmények között tűnt el Tárnokról tavaly januárban - értesült a Népszabadság. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság körözi Radicsot, aki ellen több rendőrkapitányság is elfogatóparancsot adott ki különböző bűncselekmények miatt. A rendőrség kétmillió forint jutalmat fizetne annak, aki érdemi információkkal segíti a rejtélyes eltűnési ügy tisztázását. A nyomozók attól tartanak, hogy Radics élettársa, Bihon Lászlóné és hároméves Sára lánya esetleg gyilkosság áldozata lett vagy külföldre hurcolták őket, s hogy a férfi tudja, kik és miért hurcolták el őket tárnoki családi házukból.

A család eltűnésekor Bihonné nagyobbik gyermeke tárva-nyitva találta az összes ajtót, az emeleten sírt a nyolc hónapos Zsuzsika. Később a rendőrség kis mennyiségű emberi vért talált a lakásban, és három lövés nyomaira bukkant. Ezekből azt feltételezték, hogy a családot elrabolták.

Radics egy nem túl sikeres őrző-védő vállalkozást vezetett, állandóan el volt adósodva, rákényszerültek, hogy jelzálogkölcsönt vegyenek fel a házra. Rendőrségi források szerint kapcsolatban állt ismert alvilági csoportokkal, de nem sorolták még csak a szervezett bűnözés holdudvarába tartozók közé sem.

Az államigazgatási eljárással párhuzamosan a Népszabadság értesülései szerint párhuzamos titkos nyomozást rendelt el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Ennek keretében derült ki információink szerint, hogy Radics Magyarországon bujkál. Több rokona és ismerőse is találkozott vele, néhányan "csak" felismerni vélték Budapesten, Győrött és más nagyvárosokban.