Aliz
6 °C
14 °C

Hollóinvázió Rimaszombaton

2007.05.09. 15:00
Nem irthatják ki a városban szemetelő hollókat Rimaszombaton. Bár a háromszáz egyedes csapat egyre nagyobb gondokat okoz, fészkeiket is csak akkor lehet eltávolítani, ha létszámuk tovább gyarapszik.

Százszámra lepték el Rimaszombatot, a szlovákiai Gömör központját a fekete hollók. Az egyre agresszívabb madarak seregei a városi kukákból próbálják kikaparni a mindennapi betevőjüket.

A becslések szerint a városközpont jegenyefáin és védett platánjain mintegy háromszáz elvárosasodott holló él. Ezek egyrészt sokat szarnak, másrészt az ehetetlen szemetet szétszórják a városban.

A városnak problémát jelent, hogy a hollókat védi a szigorú állatvédelmi törvény. A városvezetők kivételért folyamodtak a környezetvédelmi minisztériumhoz, ám az csak akkor ad engedélyt a fellépésre, ha a populáció tovább nő.

Ráadásul az állatokat nem szabad kilőni vagy megmérgezni, csak a fészkeiket telepíthetik át. Ha az engedélyt megadják, a város újabb gonddal szembesül: fészekbontókat lesz kénytelen alkalmazni, vagy a tűzoltóságot veti be.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?