Benedek
-4 °C
5 °C

Hároméves mostohalányát ölte meg a romániai férfi

2008.05.29. 16:10
A nagymama váratlan felbukkanása oldott meg egy rejtélyes bűnügyet Romániában. A nagymama unokája iránt érdeklődött 21 éves lányánál, aki sírva vallotta be neki, hogy a lányt új férje másfél éve megölte. Az anya nem mert a rendőrséghez fordulni, a nagymama megtette.

Több mint másfél év után derített fényt a román rendőrség arra a gyilkosságra, amikor egy Hargita megyei férfi kegyetlenül megölte hároméves mostohalányát. A 2006-ban elkövetett bűntény csak most derült ki, hogy a kislányt meglátogató nagymama a rendőrségen jelentette az esetet.

A Hargita megyei rendőrség szerint a Magyarországról egy hete hazatérő nagymama Maroshévízre látogatott a 30 esztendős Zsolt nevű fiához és két unokájához. A hölgy ajándékokkal vitt a gyerekeknek, az öt esztendős kislánynak és a két éves fiúcskának. A kislányt nem találta otthon. Hosszas unszolásra a menye sírva mondta el, hogy egy korábbi kapcsolatából származó kislányát a férje 2006 decemberében meggyilkolta.

A 21 esztendős Tünde nem mert a rendőrséghez fordulni a gyilkosság miatt. Elmondása szerint férje egy héten keresztül egy szobába bezárva hagyta a holttestet, majd felgyújtotta, a maradványokat pedig elrejtette.

A nagymama azonnal a rendőrséghez fordult, a házaspár azonban gyerekkel eltűnt a lakhelyéről. A rendőrök négy nap keresgélés után kedd este bukkantak rájuk egy juhászok használta barakkban.

A 30 éves férfi előzetes letartóztatásban van, gyilkosság vádja miatt ítélkeznek felette. A kislány maradványait egyelőre nem találták meg.