Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

A szexboltok terminátorai

2001.06.20. 14:53
A posztmodern szexualitás feltérképezésekor megkerülhetetlen toronyként magasodnak ki a változatos segédeszközök közül a guminők. A kategória határait feszegető, külsőre legalábbis már-már a Blade Runner androidjainak nexusi magasságát nyaldosó szintetikus formák hol máshol terjednének, mint az interneten.
A jövő a motorizált modelleké
"A RealDoll jobb, mint egy valódi nő, imádom! A feleségemmel nem volt ilyen jó! Bukjam be a statisztikákat, ha hazudok, vállalom a tesztet! A gyermekeim életére esküszöm, megtettem, és büszke vagyok rá! Nagyszerű volt!" - hirdeti elégedett vásárlói sorában első helyen kiemelt Howard Stern kommentjével élethű szintetikus szexpartnereit a RealDoll.

Az amerikai botrányrádiós (vélhetően anyagilag megtámogatott) tesztüzeme nagymértékben hozzájárult a vállalkozás sikerének síkosításához: a Stern műsorát hallgató milliók speciális igényű, tehetősebb rétegei bepárásodott tekintettel nyúltak böngészőjükért, hogy szembesüljenek a modern technológia legújabb vívmányával, a minden eddiginél valósághűbb mesterséges luxuskurvával.

Szilikon test a fémvázon

A kizárólag interneten elérhető vállalkozás babáinak ára durván másfélmillió forintnál kezdődik, de a cég még így is nevetségesen olcsónak tartja a gondos kézimunkával készülő termékeit. A bolt szerint szexuális játékszernek, extrém dekorációnak vagy szintetikus gyorsítókat nem igénylő, kimerevített szupermodellnek egyaránt használható figurák teste szagtalan-íztelen ruganyos szilikonból épül fel, könnyű, ám acélkemény csontvázát hajlítható ízületek szabdalják fel.

Tovább bírják, mint a replikánsok

A RealDoll szerint a tömör szilikonból készített bábuk gondos ápolással 5-10 évig simán kibírják minimális fogyással, teherbírásuk kb. kétszáz kilóig, hőtűrésük 400 fokig terjed, tehát semmi akadálya, hogy haladó hobbiszumósok essenek nekik a szaunában.

Egyéni igények szerint

Howard Sternnek bejön
A szexshopok terminátoraira gerjedő, vélhetően nagyrészt férfivásárlók nyolc alapmodell közül választhatnak. Emellett a vásárlók igényeik szerint keverhetik ki a körmök, szemek, szemfestékek, a bőr vagy a paróka színét és stílusát. A személyre szabhatóságnak szinte semmi gátat nem szabott a cég, állításuk szerint bármilyen egyéni színvilágot kikevernek, ha megkapják a Pantone-színkódokat hozzá.

A RealDoll kissé meglassult frissítésű oldala utolsó újdonságként a RealDoll: The Movie, pornófilm-egzotikumot kínálja. A készítők a közeli jövőre férfimodelleket és motorizált nőket is ígértek, ám ezek egyelőre nem súlyosbítják a civilizációs leépülést.