Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Fegyvert fogott a rendőrre Lágymányoson

2003.07.30. 08:23
Egy harmincegy éves tyukodi férfi a Móricz Zsigmond körtéren előbb késsel megfenyegetett egy fiatal nőt, majd fegyvert fogott az intézkedő járőrre. A férfi előzetes letartóztatásban várja a bűncselekmény részleteinek tisztázását.
Csőre töltötte, majd egy rendőrre fogta pisztolyát kedd este a Lágymányosi utcában egy harmincegy éves tyukodi lakos, hogy lelője üldözőjét, de fegyvere csütörtököt mondott, és egy szolgálaton kívüli rendőr segítségével rövid úton megbilincselték. Erről a BRFK sajtóügyeletese tájékoztatta az MTI-t szerdán reggel.

Az ügy előzményeiről elmondta, hogy kedden este egy huszonhét éves fiatal nő segítséget kért a XI. kerületi rendőrkapitányság ügyeletétől, mert a Móricz Zsigmond körtéren Sz. Sándor harmincegy éves tyukodi lakos késsel megfenyegette. A néhány perc alatt helyszínre érkező rendőrjárőr igazoltatatni akarta a férfit, aki a felszólításra futásnak eredt a Bartók Béla úton. A járőr leintett egy arra haladó személygépkocsit, és a Lágymányosi utcában utolérte a menekülőt, aki váratlanul megállt, előrántotta pisztolyát, csőre töltötte, de a fegyver nem működött, mert egy töltény fennakadt a töltényűrben.

Időközben a rendőr is előrántotta szolgálati maroklőfegyverét, felszólította a férfit, hogy feküdjön hasra és dobja el a fegyverét. Ezután egy arra járó szolgálaton kívüli rendőr segítségével megbilincselték a támadót. A férfitől elvett fegyvert lefoglalták, a továbbiakban fegyverszakértő vizsgálja annak eredetét. A kapitányságon megkezdték a bűncselekmény részleteinek tisztázását.