Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Biciklit kaptak a rendőröktől az elgázolt gyerekek

2006.07.07. 14:11
Egy rendőrautó szerdán elgázolt két bicikliző gyereket Környe és Vértessomló között. A két család pénzt kapott a rendőrségtől, a gyerekek új biciklit. Egyiküket most koponyasérülése miatt altatják, a másik megúszta egy ujjtöréssel.

50-50 ezer forint segélyt utalt ki annak a két családnak a Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitányság, amelyeknek gyerekeit kerékpározás közben ütötte el egy rendőrautó - tájékoztatta a rendőrség pénteken az MTI-t. A gyerekek új biciklit is kaptak a rendőrségtől, melyet a gázoló rendőr parancsnoka, Végvári István ezredes adott át.

„A Tatabányai Rendőrkapitányság és a Főkapitányság munkatársai mielőbbi teljes gyógyulást kívánnak a két gyermeknek” - olvasható a rendőrség közleményében.

A baleset szerdán, Környe és Vértessomló között történt, amikor egy rendőrautó átsodródott a szemközti sávba, és elütötte a vele szemben közlekedő két iskolás gyermeket.

Az autót vezető rendőrt lelkileg megviselték a történtek. A háromgyermekes családapát nem függesztették fel a szolgálatból - mondta el Varsányi Zsolt, a megyei főkapitányság sajtóreferense. A balesetet szenvedett 13 éves kislány édesanyja elmondta, gyermekét már hazaengedték a kórházból. Bal kezén eltört az egyik ujja, és zúzódások keletkeztek a bal lábán. Fehér Jánosné elmondta, lánya 12 éves barátja koponyasérülésekkel került kórházba, őt az intenzív osztályon altatják.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!