Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Ezúttal halálos rendőrbaleset történt közúton

2005.04.28. 17:28
Hajdú-Bihar megyében csütörtökön délután frontálisan karambolozott egymással egy rendőrautó és egy "civil" személygépkocsi. Egy rendőr meghalt, a másik sofőr életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Meghalt egy szolgálatban lévő rendőr, amikor gépkocsijával Nyíradony és Aradványpuszta között frontálisan összeütközött egy személyautóval. Az Index úgy tudja, hogy egy nyomozóról van szó, aki egy jelzés nélküli rendőrautóval közlekedett.

Bakó László rendőr alezredes az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a baleset áldozata a Hajdúhadházi Városi Rendőrkapitányság nyíradonyi rendőrőrsének a munkatársa volt. A másik kocsi vezetőjét súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították a mentők kórházba.

A helyszíni szemle jelenleg is folyamatban van, a baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják - tette hozzá. Az Index információi szerint a vizsgálatot az ügyészségi nyomozóhivatal folytatja le.

Az utóbbi hónapokban számos rendőr vált közúti baleset szenvedő alanyává, ezért két hete az Országos Rendőr-főkapitányság országos adatgyűjtést kezdett arról, hogy hány úgynevezett "autós üldözés" történt a rendőri szerveknél.