Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Öt nő a rétsági baleset áldozata

2001.11.20. 11:06
Tragikus kimenetelű közlekedési baleset történt kedd reggel 9 órakor a Nógrád megyei Rétság centrumában. Egy kamion belerohant egy buszba, mely a megállóban várakozott. A baleset következtében öten vesztették életüket, négyen súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek.
Fotó: Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság
A sérültek közül a legsúlyosabbat helikopterrel az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe szállították, két súlyos sérültet a váci, egyet pedig a balassagyarmati kórházban ápolnak. A nyolc könnyű sérültet ugyancsak a balassagyarmati és a váci kórházban helyezték el - közölte a mentőszolgálat sajtóreferense, Győrfi Pál.

- Válságos az állapota annak a fiatal nőnek, akit egy mentőhelikopter szállított el a helyszínről, s akit a klinikai halál állapotából hoztak vissza az életbe a mentősök - mondta Magyari Zoltán főorvos. - Az biztos, hogy számos műtétet kell elvégeznünk a sérültön, ugyanis nagyon sok csontja törött, és az egyik karját is amputálni kell.

Kaszás Ottó őrnagy, a Nógrád megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: egy, a határ felől érkező lengyel kamion a város belterületén karambolozott egy Trabanttal, majd a teherautó áttért a menetirány szerinti baloldalra, ahol nekicsapódott a buszmegállóban álló Budapest - Balassagyarmat között közlekedő buszba. A helyszínen öt nő vesztette életét.

Fotó: Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság
A sérülteket a váci és a balassagyarmati kórházakba szállították. A vizsgálat jelenleg is tart. A baleset miatt elterelték a forgalmat a 2-es főút nőtincsi elágazójánál Nézsa irányába.

A rétsági balesetet okozó lengyel kamion sofőrjét őrizetbe vették. A HavariaPress értesülései szerint a sofőr több közlekedési szabályt is megszegett, a megengedettnél gyorsabban hajtott, és a gyalogos átkelőhelynél lévő figyelmeztető lámpát is figyelmen kívül hagyta.

A csúszós út a fővárosban is balesethez vezetett kedd reggel, ahol összeütközött egy mentőautó egy kisteherautóval, majd egy személygépkocsival. A mentőautó felborult, és mintegy negyven métert csúszott az oldalán. Személyzetének két tagja könnyebb sérülést szenvedett - közölte az MTI.