Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Ausztriába jártak rézkábelt lopni

2007.06.27. 16:47
A határon 1700 kilogramm fémről a határőröknek semmilyen számlát nem tudott a magyar férfi, akit őrizetbe vettek.

Sorozatos lopással gyanúsítanak Ausztriában egy magyar állampolgárt, akit a rábakeresztúri határátkelő osztrák oldalán vettek őrizetbe, mert 1700 kilogramm rézkábelt próbált Magyarországra szállítani dokumentumok és számla nélkül, jelentette az APA osztrák hírügynökség szerdán.

Villamost lovasított meg egy pozsonyi
Ellopott egy egész szerelvényt a Villamosvezető álnéven ismert pozsonyi villamosrajongó. Szerdai szlovák sajtóhírek szerint Villamosvezető korábban már ellopta egy pozsonyi villamos utasterének teljes berendezését, és többször megfenyegette e-mailben a közlekedési vállalatot, hogy meglovasít egy komplett szerelvényt. Az ismeretlen június közepén beváltotta ígéretét: felpattant egy remízben parkoló szerelvényre és keresztül-kasul furikázott vele a környéken. Úgy lehetett csak megállítani, hogy az egész szakaszon áramtalanították a felső vezetéket. Mire azonban a rendőrség a helyszínre ért, Villamosvezető eltűnt és nem is hagyott nyomot maga után. (MTI)

A kisbusszal utazó férfi kedden kora reggel jelentkezett kilépésre. A vámosok átvizsgálták a járművet és megtalálták a rakományt. A feltehetően lopott rézkábeleket lefoglalták, a férfit pedig üzemszerűen folytatott csoportos lopás gyanújával őrizetbe vették.

A hatóságok szerint a 38 éves magyar a kihallgatáson elmondta, hogy hétfőn érkezett az országba és Klagenfurt mellett találkozott egy honfitársával, valamint három további személlyel. A 3 ezer euró (742 ezer forint) értékű rézkábelt ezután pakolták a buszba egy raktárban.