Judit, Xénia
18 °C
35 °C

Túszul ejtett taxissal vitette magát a rendőrségre

2008.02.17. 15:13
Egy körözött fegyverrel kényszerített együttműködésre egy taxisofőrt egy fiatal lány pénteken Nyíregyházán.

Egy tizenöt éves lányt vett őrizetbe a rendőrség Nyíregyházán, mert fegyvert fogott egy 69 éves taxisra. Az eset még pénteken történt, de csak vasárnap számolt be róla a rendőrség.

A tinédzser a nyíregyházi vasútállomáson szállt taxiba, és az egyik áruház felé indult, ám útközben meggondolta magát. Elővett egy pisztolyt, az idős sofőrre fogta, és arra kényszerítette, hogy vigye a legközelebbi rendőrségre. A rendőrőrshöz érve a lány kiszállt, pisztolyát a férfi oldalához szorítva becsengetett. Az ajtót nyitó rendőr felszólítására a pisztolyt ellenállás nélkül átadta.

A kamasz - iskolakerülés és prostitúció miatt - korábban egy budapesti javítóintézet lakója volt, onnan szökött meg tavaly szeptemberben. Eddig barátjával élt, de elmondása szerint összevesztek, azért adta fel magát. A lányt felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt vették őrizetbe, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

A riasztópisztolyt a Schengeni Információs Rendszer alapján az osztrák rendőrség körözte, a lány állítólag Budapesten, a józsefvárosi piacon vásárolta a fegyvert.