16:00, December 06.
Marokkó 0
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 0
Svájc 0

Golyózápor a rioi városházára

2002.06.25. 17:56
Ismeretlen fegyveresek több mint száz golyót lőttek ki a tizenöt emeletes városházásra. A lövedékek nem sebesítettek meg senkit. Cesar Maia polgármester szerint az elkövetők a város nyomornegyedeit és a kábítószer kereskedelmet uraló bűnözők lehettek.
A rendőrség szerint három autóból lőttek ki több mint száz töltényt Rio de Janeiroban a városházára a belvárosban. Az épület mellett két fel nem robbant gránátot is találtak. Cesar Maia polgármester szerint az elkövetők a város nyomornegyedeit és a kábítószer kereskedelmet uraló bűnözők lehettek. A polgármester arra kérte az ország elnökét, hogy adjon a városnak különleges jogosítványokat, amivel megtagadhatók a feltételezett bűnözők bizonyos jogai. A polgármester szerint a bűnbandák ilyen szintű uralma már terrorizmusnak számít.

A favellák világa

A bandatagok egy részét nemrégiben egy razzia során fogták el, nem sokkal Tim Lopes, a Globo televízió riporterének meggyilkolása után. Lopes a nyomornegyedekben vizsgálódott olyan drogpartik után, ahol a kiskorúakat szexuálisan molesztálják. Rio nyomornegyedében, az úgynevezett "favellák" között virágzó drog és fegyverkereskedelem folyik. Szakértők szerint a gengszterek többen vannak, és jobban felfegyverzettebbek, mint a rendőrök.

  • Hírek
  • Hírek