Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Közlekedési káoszt okoz a körúti robbanás

2007.06.20. 08:03
Egyelőre ismeretlen okból történt robbanás az egyik Teréz körúti ház harmadik emeletén. Több közfal kidőlt, a romok eltakarítása megkezdődött.

Robbanás történt Budapesten, egy Teréz körúti ötemeletes épület harmadik emeletén - tájékoztatta a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője az MTI-t szerda reggel.


Fotó: Huszti István

Molnár Péter elmondta: a robbanás egyelőre ismeretlen okból történt, de nem zárható ki, hogy gázrobbanás történt Hozzátette: a detonáció során több közfal kidőlt, három lakás pedig megrongálódott. Kisebb tűz is keletkezett, amit egy vízsugárral eloltottak a tűzoltók. A robbanás során az utca és az udvar felé nagy mennyiségű törmelék szóródott ki.

A szóvivő közölte: egy idős nőt kimentettek, őt jelenleg a mentőszolgálat munkatársai ápolják, de egy könnyű sérültje is van a robbanásnak - tette hozzá.


Több közfal kidőlt

Az Inforádió jelentése szerint óriási közlekedési káoszt okozott a robbanás, a romok eltakarítása folyamatban van.

A BRFK sajtóügyeletén szerda délelőtt nem sokkal fél tíz után arról tájékoztatták az MTI-t, hogy újra a megszokott módon járható a Teréz körút érintett szakasza. Unger Pál sajtóügyeletes azt mondta: nem alakult ki nagy dugó a helyszínen, mert a robbanást követően a villamossínekre terelték az autókat.