Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Gázrobbanás Újlipótvárosban

2004.10.05. 14:22
Gázrobbanás történt a XIII. kerületi Hegedűs Gyula utcában kedden fél egy körül. Egy fiatalember feltehetőleg öngyilkossági szándékkal gyújtotta be a gázt, de túlélte a robbanást.
Klikk a képre!
Gázrobbanás történt a XIII. kerületi Hegedűs Gyula utcában kedden fél egy körül. A robbanást túlélte az a fiatalember, aki feltehetőleg öngyilkossági szándékkal begyújtotta a gázt újlipótvárosi lakásában.

A detonáció miatt a környező ablakok kitörtek, és megrepedt a szomszédos lakást elválasztó közfal, ám a fiatalember - az orvosok megállapítása szerint - nem sérült meg komolyabban. Szerencsére nem ütött ki tűz a detonáció után, így a lakás nem égett ki. A robbanás miatt megrongálódott épület állapotát azonban statikusok vizsgálják.

A lakók közül néhányan elmondták az Indexnek, hogy a negyediken lakó fiatalember gyakran különösen viselkedett, és könnyen lehet, hogy öngyilkossági szándékkal nyitotta ki a gázcsapot. Egy másik lakó szerint feledékenységének is köszönhette a balesetet a lakás bérlője.

A rendőrség közveszélyokozás megalapozott gyanúja miatt eljárást indított T. István 32 éves budapesti lakos ellen - áll a délután kiadott közleményben. A rendőrség adatai szerint a férfi fél egy körül időben feltehetően öngyilkossági szándékkal gyújtotta a lakásban található, használaton kívüli gázcsonkot, amitől az berobbant. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Főosztálya szakértők bevonásával vizsgálja az ügyet.