Erik, Alexandra
8 °C
18 °C

Megfosztották koronájától a cigány szépségkirálynőt

2003.04.29. 07:29
A szervezők megfosztották a koronájától a cigány szépségkirálynőt, mert nevezése nem felelt meg a kiírásoknak. A szépségkirálynő édesanyja szerint lányát meggyalázták, és ezért peres úton akar elégtételt kérni.
Forrás: etnonet.hu
A 15 éves hodászi lányt, Botos Brigittát szombaton választotta az év legszebb cigánylányának a 21 versenyző közül a Bangó Margit által vezetett zsűri. Hétfőn azonban megfosztották koronájától a szabolcsi lányt, a kiírásban ugyanis az szerepelt, hogy az alsó korhatár 16 év.

Botos Józsefné, Brigitta édesanyja az MTI-nek elmondta: kislányától senki nem veheti el a koronát, mert ők nem vétettek a szabályok ellen. Hozzátette, a névre szóló meghívón csak hely és időpont volt megnevezve, a kiírás nem. Közlése szerint szépségverseny regisztrálásakor születési anyakönyvi kivonattal igazolta kislánya születési időpontját, amit a szervezők elfogadtak.

Az anyuka perel

Forrás: etnonet.hu
- Meggyalázták, az egész ország előtt megszégyenítették a lányomat, ezért peres úton fogok elégtételt kérni - mondta a cigány szépségkirálynő édesanyja.

Az MTI információja szerint Bordás Andrásné, az Országos Cigányinformációs és Művelődési Központ igazgatója, a rendezvény főszervezője oklevelet adott át a budapesti második helyezett lánynak, Budai Tündének, amelyben a szervezők kijelentik, hogy o a szépségverseny győztese.

A versenyt követően több résztvevő, illetve hozzátartozójuk azt állította: csalás történt, a királynő nem képviseli az igazi roma szépséget.