Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rombolás a Blaha Lujza téren, a Rákóczi úton

2006.09.20. 09:06
A kedd esti utcai összecsapások nem jártak akkora károkkal, mint az MTV székháza elleni ostrom. Az MSZP székháza ellen induló tüntetők végül nem tudták megostromolni a Köztársaság téri épületet, de út közben törtek-zúztak, és összecsaptak a rendőrökkel.

Betört szélvédők, feldöntött szemetestartályok és virágládák, felszedett utcakövek emlékeztetnek Budapest belvárosában szerdán reggel a tüntetők és a rendőrök hajnali összecsapásaira. A takarítás már éjjel megkezdődött és reggel is tartott. A Blaha Lujza térhez közeli járdákon sok a szemét, csakúgy, mint a Köztársaság téren, illetve a Rákóczi útról odavezető Kenyérmező utcában.

A Köztársaság téren, az Erkel színház környékén a szemét nagyobb részét már összeszedték, de még sokfelé hevernek üres üdítős palackok a földön, illetve az autók motorházának tetején. Az MSZP székháza előtt 4-5 rendőr áll, néhány utcaseprő takarít. A környékbeli utcákban több autó üvege is be van törve.

Köztársaság tér, szerda reggel
Köztársaság tér, szerda reggel

A Rákóczi úton sok utcai kukát kidöntöttek, sok a felszedett aszfaltdarab és kő, utóbbiak egy részét láthatóan az egyik szálloda elől szedhették fel. Több utcaseprő takarít ezen a környéken is.

A Rákóczi úton végig betört kirakatok jelzik a tüntetők útját, a legtöbb üzlettulajdonos még nem nyitott ki, így még nem is értesült a károkról. Az Index tudósítója egy házmesterrel beszélt, aki az egyik ajándékbolt előtti járdaszakaszt tisztította meg a törmeléktől. A középkorú férfi értetlenségének adott hangot, hogy miért volt szükség erre az állati rombolásra, majd mutatta a hatalmas üvegtáblán futó repedést.