Ágnes
-1 °C
2 °C

Tigris támadt a szülinapos idomárra

2003.10.05. 11:36
Roy Horn mikrofonnal védekezett, a bengáli tigris a nyakánál fogva húzta ki a színpadról.
Életveszélyes állapotban szállították kórházba Roy Horn idomárt, akit Las Vegas-i Mirage kaszinó-hotelben, a "Siegfried and Roy Show" közben támadott meg egy fehér tigris.

Montecore, a hétéves bengáli hímtigris a pénteki műsorban fittyet hányt az artista parancsaira és elkapta Horn karját. Amikor az mikrofonjával csapkodva megpróbálta elhessegetni magától, a tigris nyakon harapta és kivonszolta a színpadról.

A tragédia éppen Horn 59. születésnapján történt - jegyezte meg a Reuters.

Évtizedek óta dolgoznak együtt

- A Las Vegas-i egyetemi kórház orvosai több mint kétórás műtétet hajtottak végre Hornon, állapota kritikus, de stabil - közölte a Mirage szóvivője, hozzátéve: két-három napba is beletelhet, amíg sérüléseinek mértéke teljesen felmérhető.

Horn partnere, a 64 éves Siegfried Fischbacher a baleset pillanatában nem volt a színpadon, mert éppen átöltözött a kulisszák mögött.

A német származású idomárduó 14 év alatt több mint ötezer előadást tartott már a Mirage-ban, de fehér tigriseik és oroszlánjaik sohasem támadtak rájuk. A szálloda 2001-ben életre szóló szerződést kötött velük. Több mint 35 esztendeje léptek fel műsorukkal Las Vegasban.