Konrád
5 °C
17 °C

Két ámokfutás, tíz halott az Egyesült Államokban

2007.02.13. 07:55
Két amerikai városban is ámokfutó lövöldözés volt hétfő éjszaka. Philadelphiában egy ingatlanbefektetési cég irodájában lőtt le három férfit, majd magával is végzett a támadó, Salt Lake Cityben öt áldozat megölése után a rendőrök lelőttek egy fegyverest, de még keresnek valakit.

Puskával kezdett lövöldözni a utahi Salt Lake City egyik bevásárlóközpontjában egy férfi. Az ámokfutó öt embert megölt, négyet megsebesített, mielött a rendőrök lelőtték.

A CNN értesülései szerint a rendőrök üzletről üzletre átvizsgálják a bevásárlóközpontot, mivel arra gyanakszanak, hogy az ámokfutó nem volt magányos.

A CNN jelentése szerint Philadelphiában is ámokfutó gyilkolt. Egy fegyveres három férfit lőtt le egy üzlethelyiségben, mielőtt magával is végzett volna. A hírcsatorna jelentése szerint a lövöldözésben egy ötödik férfi is életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A CNN értesülései szerint a támadó a Philadelphia Naval Business Centerben egy ingatlanbefektetési cég irodájában lövöldözött. "úgy tűnik, a cég müködésével kapcsolatos dolog zaklatta fel az ámokfutót" – nyilatkoza a CNN-nek Richard Ross, a városi rendőrkapitány helyettese.