Erzsébet
1 °C
4 °C

Két ámokfutás, tíz halott az Egyesült Államokban

2007.02.13. 07:55
Két amerikai városban is ámokfutó lövöldözés volt hétfő éjszaka. Philadelphiában egy ingatlanbefektetési cég irodájában lőtt le három férfit, majd magával is végzett a támadó, Salt Lake Cityben öt áldozat megölése után a rendőrök lelőttek egy fegyverest, de még keresnek valakit.

Puskával kezdett lövöldözni a utahi Salt Lake City egyik bevásárlóközpontjában egy férfi. Az ámokfutó öt embert megölt, négyet megsebesített, mielött a rendőrök lelőtték.

A CNN értesülései szerint a rendőrök üzletről üzletre átvizsgálják a bevásárlóközpontot, mivel arra gyanakszanak, hogy az ámokfutó nem volt magányos.

A CNN jelentése szerint Philadelphiában is ámokfutó gyilkolt. Egy fegyveres három férfit lőtt le egy üzlethelyiségben, mielőtt magával is végzett volna. A hírcsatorna jelentése szerint a lövöldözésben egy ötödik férfi is életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A CNN értesülései szerint a támadó a Philadelphia Naval Business Centerben egy ingatlanbefektetési cég irodájában lövöldözött. "úgy tűnik, a cég müködésével kapcsolatos dolog zaklatta fel az ámokfutót" – nyilatkoza a CNN-nek Richard Ross, a városi rendőrkapitány helyettese.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?