Klaudia
-4 °C
2 °C

Eladó a sárga tengeralattjáró

2001.10.29. 13:02
Ha a Beatles-dalnak megfelelően egy sárga tengeralattjáróban szeretnénk élni, akkor itt a nagy lehetőség: tulajdonosa potom négymillió dollárt kér az ötvenkét személyes járműért. A cég képviselői szerint azonban nem mindenki vásárolhatja meg a tengeralattjárót, Oszama nevű fickóknak biztosan nem adnák el.

Az amerikai Fort Lauderdale-ban megrendezett Nemzetközi Hajó Expó fő attrakciójának számít az Integrity 68 névre keresztelt sárga tengeralattjáró: tulajdonosa, a Nautical Niche cég potom négymillió dollárért cserébe válnának meg tőle. A társaság képviselője, Bill Brown büszkén hirdeti, hogy a több száz luxusjacht mellett, ők az egyedüli cég, akik tengeralattjárót kínálnak megvételre.

A sárga tengeralattjáró

A Beatles híres dalában is megénekelt jármű 21 méter hosszú, 52 ember szállítására tervezték (48 turista és 4 fős személyzet), és egyike annak a négy tengeralattjárónak, melyet a Washington állambeli Delta hajógyárban építettek az elmúlt tíz évben. A másik három tengeralattjárót turisták furikázására fogták be.

Az Integrity 68-nak 24 ablaka van - a turisták kettesével nézhetnek ki rajta -, 75 méteres mélybe tud leereszkedni, és sebessége három csomó. Az első hat hónapra a cég személyzetet is biztosít.

Bill Brown szerint a tengeralattjáró tucatjával vonzotta a kiállítás látogatóit. A nemzetközi helyzetet figyelembe véve a cég képviselői megnyugtatták a sajtó képviselőit, hogy figyelmesen megnézik a potenciális vásárlókat: "Egyetlen Oszamának nevezett fickónak sem adjuk el".