Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Sas József kikéri magának

2004.04.15. 11:24
A Mikroszkóp Színpad igazgatója tagadja, hogy "több százmillió forintos adócsalás" fűződne a nevéhez. Mint elmondta, a rendőrségi eljáráshoz az általa vezett színháznak semmi köze, ez kizárólag az ő ügye, ami mögött annyi áll, hogy menedzsere nem fizette be a fellépései után járó jövedelem adóterheit.
Sas József, a Mikroszkóp Színpad igazgatója csütörtökön az Indexnek határozottan visszautasította azokat a szerdán megjelent híreket, miszerint a Mikroszkóp Színpad előadásait lebonyolító vállalkozás a tévétársaságoktól és más szervezetektől befolyó bevételt fiktív számlákkal kompenzálta. Sas minden további közléstől elzárkózott, mondván nem bízik az újságírókban, akik mindenfélét összeírnak róla, és perrel fenyegette meg többek között az Indexet is.

Szabó Mihály rendőr-ezredes, az Index érdeklődésére még szerdán megerősítette, hogy a színigazgatót gyanúsítottként hallgatták ki az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Pénzügyi Nyomozó Igazgatóságán, négy rendbeli adócsalás és folytatólagosan elkövettett magánokirat-hamisítás miatt. Sas József a rendőrségen nem tett vallomást. Sas az Indexnek tagadta, hogy "több százmillió forintos adócsalás" fűződne a nevéhez, és kikérte magának a gyanúsításokat. "Nem vagyok adócsaló, nincsen semmiféle adótartozásom, kifizettem mindent, hatvanöt éves létemre meg akarnak hurcolni valakik." Mint mondta, mindehhez ráadásul a Mikroszkóp Színpadnak semmi köze, ez kizárólag az ő ügye, ami mögött lényegében annyi áll, hogy az őt menedzselő cég vezetője nem fizette be a fellépései után járó jövedelem adóterheit.

A Blikk csütörtöki számában Zamecsnik Péter, Sas József ügyvédje úgy nyilatkozott, hogy személyi jövedelemadó befizetésének elmulasztásáról, és csupán 13-14 millió forintról van szó. Sas József a Blikknek nyilatkozva elmondta, hogy a menedzsertől, akinek a kezében a szerződések és a jogdíjak voltak, mindig a nettó összeget kapta meg, így kétszer is adózott fellépti díjai után. Kettejük együttműködése még 2001-ben megszűnt, amikor pedig a menedzser ellen indult APEH-vizsgálat fényt derített a be nem fizetett adókra, a Mikroszkóp Színpad igazgatója inkább önadózóvá vált .