Géza
-12 °C
-4 °C

Az állammal fizettetné meg szexuális életének költségeit

2004.03.05. 19:30
Elutasította a bíróság egy 35 éves német munkanélküli keresetét, amelyben a férfi azt követelte, hogy - tekintettel erős szexuális szükségleteire - térítsék meg a prostituáltaknál tett rendszeres tett látogatásainak költségeit.
A pereskedő azzal indokolta igényét a város szociális hivatalánál, hogy felesége Thaiföldön van, ő maga pedig nem tud rendszeres szex nélkül élni. Ezért kénytelen Anspachból hetente egyszer elutazni Nürnbergbe, ahol a nyilvánosházban 125 eurót fizet egy-egy látogatásért.

A vizitek költségeihez hozzászámolta még az autóúttal járó kiadásokat, továbbá havonta nyolc pornókazetta kikölcsönzését és két randevú-folyóirat megvásárlását.

Miután kérését a szociális hatóság ismételten elutasította, a férfi az ansbachi közigazgatási bírósághoz fordult. A joghatóság azonban pénteki verdiktjében úgy találta: a havi 287 eurós szociális segélynek elégnek kell lennie arra, hogy a férfi kielégítse szexuális igényeit.

A munkanélküli azzal is érvelt, hogy a hatóságok miatt került mai szomorú szexhelyzetébe, mivel azok nem voltak hajlandóak fizetni számára egy thaiföldi utazást, és így nem tudott eljutni az asszonyhoz, aki fiuk születése, 2002 óta él az ázsiai országban.

"Bordélyokat kell látogatnom, hogy visszanyerjem szellemi és lelki egyensúlyomat" - hangsúlyozta a férfi, ám a hatóság süket maradt panaszára. A munkanélküli férfi fellebbezett a döntés ellen.