Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Hat kilométernyi sínt akartak ellopni

2004.11.22. 16:59
Egymillió forint kárt okozott az a több mint húsztagú csoport, aminek tagjai vasárnap négyszáz méter hosszan kiszerelték és feldarabolták a vasúti pályát a XXIII. kerületben. A banda a sínpárt Soroksár és a Szemeretelep között hat kilométer hosszan szedte volna fel, ha nem érik tetten őket a rendőrök.
Sínfelszedőket értek tetten vasárnap délben a XX. és XXIII. kerületi rendőrök, áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfői közleményében. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint N. Krisztián és társa B. István, valamint további húsz ember vasárnap a Vecsés út M5-ös autópálya alatti szakaszán, a biztonsági vasúti vonalszakaszon körülbelül négyszáz méter hosszan a vasúti sínpályát összetartó csavarokat kiszerelte, majd a síneket vágópisztollyal szétvágva, megkísérelték a fémdarabokat ellopni.

A társaságot a rendőrök a helyszínen tetten érték, azonban csak N. Krisztiánt sikerült előállítani, társai elmenekültek a helyszínről. A 24 éves tárnoki lakos elmondása szerint szerződést kötött arra, hogy a sínpárt hat kilométer hosszan Soroksár és a Szemeretelep között felszedik. A szerződést a helyszínen az őt tetten érő rendőröknek megmutatta, de később kiderült, hogy a szerződésen látható bélyegzőt már nem használják és az aláírás is hamis.

A bűncselekménnyel egymillió forint kárt okozott a népes csapat. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya nyomoz, a rendőrség N. Krisztián ellen őrizetbe vétele mellett eljárást indított.

Legutóbb októberben fogtak síntolvajokat a rendőrök Soroksár határában. Akkor bejelentésre vonultak ki a rendőrök az M5-ös autópálya egyik vasúti felüljárójához, két férfit érve tetten, amint éppen egy biztonsági vágányról vágtak le egy ötven méter hosszúságú síndarabot. Velük szemben közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanújával indult eljárás.