Irén, Írisz
5 °C
15 °C

Több tonna vasúti sínt loptak Baranyában

2007.08.17. 13:09
Valószínűleg egy használaton kívüli vasúti sínpályát lopott el egy idősebb férfi és egy fiatalkorú férfi.

Több tonna vasúti sínt loptak Baranyában, az árut rendőrök találták meg a Pécsvárad és Lovászhetény közötti úton, egy teherautó platóján, közölte a baranyai rendőrség sajtóreferense pénteken.

A járművet csütörtök éjjel igazoltatták. A járőröknek feltűnt, hogy a megengedettnél jóval nagyobb súlyú rakományt cipel, miután pedig megállt, kiderült: olyannyira megpakolták feldarabolt vasúti sínnel, hogy alig lehet kormányozni, mondta el Takátsy Zoltán.

A teherautót vezető idősebb férfit és a vele utazó fiatalkorú fiút őrizetbe vették, de mivel eddig nem tettek vallomást, nem tudni pontosan, honnan származik az áru és milyen szerepük volt annak eltulajdonításában. A nyomozók azt gyanítják, hogy a sínek Mohács környéki vagy a dél-baranyai Ormánság egyik használaton kívüli pályájának darabjai.

A rendőr főhadnagy kitért rá, hogy mindkét letartóztatott ismert a rendőrök előtt, korábban már indult eljárás ellenük vagyon elleni bűncselekmények miatt. Takátsy Zoltán szólt arról is, hogy a rendőrség Baranyában a közelmúltban összehangolt akciókba kezdett a fémtolvajok ellen. Ennek része, hogy a gyanús járműveket megállítják és tüzetesen átvizsgálják.

Úgy vélte: a kezdeményezés sikeres, mert amíg például a siklósi rendőrkapitányság területén idén április és június között harminckilenc, addig június és augusztus között csak nyolc esetben jelentettek fémlopással összefüggő károkozást.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!