Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több tonna vasúti sínt loptak Baranyában

2007.08.17. 13:09
Valószínűleg egy használaton kívüli vasúti sínpályát lopott el egy idősebb férfi és egy fiatalkorú férfi.

Több tonna vasúti sínt loptak Baranyában, az árut rendőrök találták meg a Pécsvárad és Lovászhetény közötti úton, egy teherautó platóján, közölte a baranyai rendőrség sajtóreferense pénteken.

A járművet csütörtök éjjel igazoltatták. A járőröknek feltűnt, hogy a megengedettnél jóval nagyobb súlyú rakományt cipel, miután pedig megállt, kiderült: olyannyira megpakolták feldarabolt vasúti sínnel, hogy alig lehet kormányozni, mondta el Takátsy Zoltán.

A teherautót vezető idősebb férfit és a vele utazó fiatalkorú fiút őrizetbe vették, de mivel eddig nem tettek vallomást, nem tudni pontosan, honnan származik az áru és milyen szerepük volt annak eltulajdonításában. A nyomozók azt gyanítják, hogy a sínek Mohács környéki vagy a dél-baranyai Ormánság egyik használaton kívüli pályájának darabjai.

A rendőr főhadnagy kitért rá, hogy mindkét letartóztatott ismert a rendőrök előtt, korábban már indult eljárás ellenük vagyon elleni bűncselekmények miatt. Takátsy Zoltán szólt arról is, hogy a rendőrség Baranyában a közelmúltban összehangolt akciókba kezdett a fémtolvajok ellen. Ennek része, hogy a gyanús járműveket megállítják és tüzetesen átvizsgálják.

Úgy vélte: a kezdeményezés sikeres, mert amíg például a siklósi rendőrkapitányság területén idén április és június között harminckilenc, addig június és augusztus között csak nyolc esetben jelentettek fémlopással összefüggő károkozást.