Vilma
3 °C
13 °C

Egy Dunából kihalászott Skorpiót vizsgál a rendőrség

2003.06.16. 21:05
Szakértők vizsgálják azt a Skorpió típusú géppisztolyt, amelyet a napokban búvárok találtak a Dunában - erősítette meg Garamvölgyi László. A rendőrség feltételezése szerint a fegyvert a móri bankrablás gyanúsítottjaival összefüggésbe hozott K. Béla és H. Zsolt dobta a folyóba.
Az MTI értesülése szerint a fegyvert a tavalyi, nyolc áldozatot követelő móri bankrablásnál használták.

A fegyverszakértők vizsgálják

"A napokban a búvárok megtalálták a fegyvert a Dunában, a fegyverszakértői vizsgálat folyamatban van, s további fegyvereket, illetve lőszereket is keresnek" - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója. Az MTI úgy tudja, hogy a Skorpió típusú sorozatlövő fegyvert lőszerek nélkül találták meg Budapestnél. Garammvölgyi László elmondta, hogy a rendőrség feltételezése szerint a fegyvert a bűnpártolással és lőfegyverrel való visszaéléssel gyanúsított, a hónap eleje óta előzetes letartóztatásban lévő K. Béla és H. Zsolt dobta a folyóba.

Összefüggésben

A két férfi - a korábbi közlések szerint - lőfegyverrel való visszaéléssel és bűnpártolással gyanúsítható, valamint összefüggésbe hozhatóak a tavalyi móri bankrablással. Mindkettőjüket június 5-én előzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság. Az indoklás szerint a két férfi szabadlábon hagyása esetén fennállt volna az eljárás meghiúsításának, illetve megnehezítésének veszélye. A rendőrség még május elején közölte, hogy a móri rablógyilkossággal gyanúsított Kaiser Ede és Hajdú László bűntársai közül nyolcat elfogtak. A hatóság azt is tudatta, hogy a móri ügyben zajló nyomozás során 46 olyan személyt is elfogtak, akik más bűncselekményekkel is gyanúsíthatók.