Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újra munkába állhatnak az aluszékony pilóták

2008.09.25. 15:16
A két amerikai pilóta még februárban aludt el a pilótafülkében, kisebb pánikot okozva a légiirányítóknak.

Újra munkába állhat az a két amerikai pilóta, akik februárban elaludtak a pilótafülkében, jelentette a BBC. Az eset kisebb pánikot okozott a hawaii légiirányítók körében, mert még egy perccel a tervezet leszállás előtt se tudtak kapcsolatot teremteni a negyven utast szállító, Honoluluból Hilóba tar gép vezetőivel.

A pilóták végül a hilói reptér felett magukhoz tértek, de ekkor még hétezer méteren repültek, így a tervezetnél kilométerrel messzebb tudtak csak landolni.

A két pilótát, Scott Oltman kapitányt és Dillon Shepley elsőtisztet akkor hatvan, illetve negyvenöt napra felfüggesztették. A Nemzeti Közlekedésbiztonsági Tanács vizsgálata ugyanakkor megállapította, hogy "nem szándékosan aludtak el", ezért most visszahelyezték őket állásukba.

A februári incidens után Oltmannál "Súlyos alvásgátló apneát" diagnosztizáltak, a légzési rendellenesség megakadályozza, hogy az alvás pihentető legyen, írja a BBC.