Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

SMS-ben tudósította öngyilkosságát

2004.02.06. 16:56
Szöveges üzenetekben adott egyenes közvetítést halálba rohanásának részleteiről volt barátjának egy elhagyott nő Angliában.
A The Sun című bulvárlap pénteki beszámolója szerint a 40 éves Helen Viggersszel 36 éves barátja, Michael Powell közölte, hogy véget vet addig is meglehetősen ingatag kapcsolatuknak.

Sikertelen hívások

Viggers a szakítás utáni hajnalon beült Vauxhall Corsájába - az Opel Corsa Nagy-Britanniában gyártott megfelelőjébe -, és kihajtott az országútra, azzal az eltökélt szándékkal, hogy az első szembejövő kamionnak nekirohan.

Mindeközben SMS-eket küldözgetett Powellnek, aki kétségbeesetten, ám hiába próbálta hívogatni volt barátnőjét.

"Hozzál liliomot"

Viggerstől egymás után érkeztek a helyzetjelentések. Az egyik üzenet szerint az elhagyott asszony talált egy megfelelő kamiont, de "ez pont az én sávomban volt ... meg kellene előzni, és megfordulni ... úgyis jön majd egy másik".

Egy későbbi üzenet szerint "nem jön egy teherautó sem ... ha lesz képed kijönni a temetésemre, hozzál liliomot, meg orchideát a szép napok emlékére".

Azonnal meghalt

Végül egy kanyarban feltűnt a keresett kamion, amelybe a Corsa vezetője frontálisan belerohant, és azonnal meghalt.

Brian Fox, a teherautó vezetője elmondta, hogy látta a szembejövő személykocsit, amely hirtelen átvágott az ő sávjába, esélyt sem hagyva neki az ütközés elkerülésére.