Márk
13 °C
28 °C

Elutasították a szodómiával vádolt politikus fellebbezését

2003.04.18. 09:59
Az egykori maláj miniszterelnök-helyettest továbbra is bűnösnek találják felesége sofőrje sérelmére elkövetett szodómiában. Anwar szerint a gépkocsivezetőt megvesztegették, azért vallott ellene. A politikust vélhetően politikai okokból támadják.
A maláj fellebbviteli bíróság elutasította a szodómiával vádolt egykori miniszterelnök-helyettes, Anwar Ibrahim beadványát. Így érvényben maradt a három évvel ezelőtti ítélet amelyben a bíróság bűnösnek találta Anwart a felesége egykori sofőrjével elkövetett szodómia bűntettében. A fellebbviteli bíróság nem indokolta az elutasítást.

Börtönben

Anwart Mahatmir Mohamed miniszterelnök utódjának tartották, ám 1999-ben hatalommal való visszaélés miatt ítélték el, és sújtották 6 éves börtönbüntetéssel. A férfi ugyanis megpróbálta eltussolni a szodómiával kapcsolatban kipattant botrányt. Egy évvel később már "helytelen" szexuális magatartása miatt kapott egy újabb 9 éves börtönbüntetést Anwar.

Hamis vallomás?

Anwar ügyvédjei bejelentették, hogy a Legfelsőbb Bírósághoz adnak be fellebbezést. A korrupciós vádak esetében a fellebbviteli és a szövetségi bíróság egyszer már elutasította Anwar kérelmét. A fellebbezésben a politikus ügyvédei arra hivatkoztak, hogy a sofőrt megvesztegették, azért vallott hamisan volt főnöke ellen, jelentette a BBC.