Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Egy emberölést ismert be a sorozatgyilkosság vádlottja

2001.10.30. 16:40
A tárgyaláson már csak egy gyilkosságot ismert el az a férfi, akit négy ember megölésével vádolnak. Állítása szerint csak Doszpot Péter fenyegetésére tett korában beismerő vallomást. Három gyilkosság hátterében így a féltestvér áll, ő azonban már nem védekezhet, mert a vádlott végzett vele.
A többrendbeli gyilkossággal vádolt férfi tizenhárom egybehangzó vallomás után úgy döntött, nem ismeri be, hogy hidegvérrel lelőtt négy embert, majd elrejtette a holttesteket. Állítása szerint az első gyanúsítottkénti kihallgatása előtt Doszpot Péter, a BRFK életvédelmi osztályának akkori helyettes vezetője lábon rúgta, majd azt mondta: "Még nem ismerjük egymást, de majd megismerjük. Most szétbasszuk a házadat, és behozzuk a barátnődet és a gyerekét is". Ezt követően Doszpot elment, a nyomozók pedig közölték vele, vagy beismerő vallomást tesz, vagy megvárja, míg főnökük visszajön. Nemeskéri Gusztáv a keddi tárgyaláson csak egy gyilkosságot vállalt, míg az első hárommal a féltestvérét vádolta meg. Őt azonban már nem lehet megkérdezni, mert ő volt az utolsó áldozat.

Az argentin ebtenyésztő és a zsaroló díjbeszedő

Nemeskéri Gusztáv most csak a féltestvére megölését ismerte be
A rendőrségnek tett beismerő vallomása szerint első áldozatát egy orgonabokor tövében ásta el. Az argentin ebtenyésztőnek 1996 februárjában azért kellett meghalnia, mert üzleti vitába keveredtek egymással. A kutyák versenyeztetésével foglalkozó vádlott vissza akarta kapni a foglalóként kifizetett 160 ezer forintot, de Fernando nem állt kötélnek, így Nemeskéri a lefűrészelt csövű hangtompítós kispuskájával szó nélkül fejbe lőtte. A holttestet az udvaron álló egykori Barkas raktereként szolgáló fémdobozba rejtette, majd várt, míg beköszönt a tavasz, hogy a föld felengedjen, és eláshassa a holttestet. Az áldozat hatezer dollárját elvette.

Az elektromos művek díjbeszedőjének látogatása is váratlan fordulatot vett 1996 júniusában. A férfi ugyanis megzsarolta a vádlottat, amiért lopta az áramot. Százezer forintot kért a hallgatásért, de golyót kapott. A díjbeszedőt szintén hátulról lőtte fejbe, majd amikor T. Géza a földön elterült, és haláltusáját vívta, újból meghúzta a ravaszt. A holttestet a kertben elásta, a nála lévő százhúszezer forintot pedig elköltötte.

A postás Marika és a féltestvér

Az ügyet öttagú tanács tárgyalja
A vádlott egykori vallomás szerint autójában egy állandóan kekeckedő postásnővel is végzett. Marika azért szállt be a hátsó ülésre, hogy segítsen egy meghatalmazást elintézni, méghozzá úgy, hogy megvásárolja helyette az okmánybélyeget. Ehhez kért egy bizonyos összeget, amit Nemeskéri oda is adott volna, de amikor meglátta, hogy a nő táskája "őrületes sok pénzt" rejt, kétszer mellbe lőtte. Az átalakított puskáját akkor már állandóan magánál tartotta, mert egy kölcsön miatt félt a pénzbehajtóktól. Marika holttestét a csömöri horgásztónál rakta ki autójából. A zsákmány mintegy hétszázezer forint volt.

Nemeskéri Gusztáv a bíróság előtt nem tagadta, hogy 1998 júniusában végzett a féltestvérével, amiért nem akarta visszaadni a korábban adott kölcsönt, mintegy hárommillió forintot. Miután F. Zsolt közölte, hogy eltapsolta a pénzt, a vádlott a lakásában halántékon lőtte. A holttestet két óra várakozás után lepedőre rakta, majd lehúzta a pincébe, ahol kartondobozokat dobált rá.

Az új vallomás

A megváltoztatott vallomás szerint az argentin ebtenyésztő akkor halt meg, amikor a testvére és Fernando játszott a fegyverrel, de az elsült. A zsaroló díjbeszedőt szintén F. Zsolt lőtte le, akárcsak a postást. Nemeskéri annak ellenére állítja mindezt, hogy a tárgyaláson felolvasták beismerő vallomását, valamint levetítették előtte azt a videofelvételt, amelyen a legapróbb részletekig megmutatta a gyilkosság helyszínein, hogyan végzett áldozataival. Amennyiben bűnösnek találják, akár életfogytiglani szabadságvesztést is kiszabhatnak rá.