Ágnes
-1 °C
2 °C

Lebukott a házilag készített sorsjeggyel

2003.11.12. 15:46
A miskolci lottózó munkatársa nem dőlt be a két vesztes sorsjegyből fabrikált nyertes szelvénynek, a számítógépes ellenőrzés során rögtön lebukott az ügyeskedő. A taktaharkányi férfi ellen csalás miatt indított eljárást a rendőrség.
A lottózóban bukott le még szeptember közepén az a taktaharkányi férfi, aki egy kaparós sorsjegy házilagos átalakításával próbált meg egymillió forinthoz jutni. A férfi otthonában két sorsjegy összeollózásával, aprólékos barkácsmunkával készült a nagy nyeremény felvételére.

Mikor a két vesztes szelvényből összerakott nyerő sorsjegy elkészült, azt egy miskolci lottózóban próbálta beváltani, nyereményigénylő lapot is kitöltve. A szerencse azonban nem mosolygott a sorsjegy-gyártóra, a hamisítás feltűnt a lottózó alkalmazottjának. A szelvényt később hivatásos okmányvizsgálóval is megnézették, aki egyértelműen hamisnak találta a "nyertes" szelvényt. Az ügyben a Szerencsejáték Rt. tett feljelentést.

Az Index érdeklődésére a miskolci rendőrség illetékese elmondta, a férfi "Havi Fix" sorsjeggyel kísérelte meg a trükköt, a tíz egymillió forintos nyeremény egyikét megcélozva. Arra nyílván nem gondolt, hogy a nyertes szelvények elsősorban a sorszámuk alapján azonosíthatók, így könnyen kiszűrhető a hamisítvány. A férfi ellen csalás miatt indított eljárást a rendőrség. Az Index úgy tudja, a sorsjegy "állami kibocsátású követelést megtestesítő értékpapír", azaz állampapír, hamisításáért akár komolyabb büntetésre is számíthat a taktaharkányi férfi.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft