Valér
-2 °C
0 °C

Budapesten fogták el a markológépes bandát

2008.09.16. 10:12
Budapesten fogták el a spanyol bankfiókokat fosztogató markológépes banda főnökét és négy tagját.

A koszovóiakból álló bűnözői csoportot azzal gyanúsítja a spanyol rendőrség szervezett bűnözés elleni osztálya, hogy 2005 óta 200 bankrablást követett el, amelynek károsultjai főként alicantei és murciai pénzintézetek voltak. A koszovói banda emellett a valenciai önkormányzat egész területén és Almeríában is garázdálkodott, jelentette kedden a nyomozáshoz közel álló forrásokra hivatkozva a diarioinformacion című hírportál.

A bűnözők zsákmánya meghaladja az egymillió eurót. Egyedi módszerrel dolgoztak: mindig kieső helyen lévő bankfiókot szemeltek ki, ezután fatörzsekkel vagy nagy kövekkel eltorlaszolták az utat, hogy biztosítsák maguknak a menekülési útvonalat, majd markológéppel kitépték a falból a bankjegykiadó automatát.

A spanyol rendőrök a bűnszervezet tagjainak nyomát követve jutottak el Magyarországra. Öt feltételezett bankrablót, három férfit és két nőt - köztük a bandavezért - Budapesten fogták el néhány nappal ezelőtt.

Az őrizetbe vételek ezután a spanyolországi Torreviejában és környékén folytatódtak, ahol további hét személy került rendőrkézre. Köztük is vannak nők, akiket azzal gyanúsítanak, hogy Koszovóba vitték és tisztára mosták a rabolt pénzt. A házkutatások során előkerült egy lőfegyver is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!