Mátyás
-6 °C
1 °C

Öt és fél év Stadlernek

2001.10.24. 10:43
Első fokon öt és fél év, letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság Stadler József akasztói vállakozót, egykori futballcsapat-tulajdonost. A juhászból lett vállalkozó még szerdán dönt a fellebbezésről.
Öt év hat hónap börtönbüntetésre ítélte első fokon a Bács-Kiskun Megyei Bíróság Stadler Józsefet - értesült a HavariaPress. Az akasztói vállalkozót egyebek között különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalásban, adócsalásban, magánokirat-hamisításban és a szmáviteli fegyelem megsértésében találták bűnösnek.

A vállalkozót a börtönbüntetés mellett öt évre eltiltották a közügyek gyakorlásától és 2 millió forint pénzbírságra ítélték. Az ügy negyedrendű vádlottját, Deésy Gézát különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás, magánokirat-hamisítás miatt három év börtönre ítélték, és három évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, valamint 500 ezer forint pénzbírsággal súlytották. Stadler öt másik társát 1 év hat hónaptól 3 évig terjedő szabadságvesztésre ítélték.

A Bács-Kiskun Megyei Bíróság immár második alkalommal hirdetett ítéletet az akasztói vállalkozó és társai ügyében. Első alkalommal, 1998 áprilisában 9 évi börtönre és teljes vagyonelkobzásra ítélték Stadlert, akit ezt követően azonnal előzetes letartóztatásba helyeztek. Tizennégy hónapot töltött a kecskeméti börtönben, majd 1999 júniusában a Legfelsőbb Bíróság megsemmisítette az ítéletet, és új eljárásra kötelezte a bíróságot.

A vádlott még szerdán dönt arról, hogy fellebbez-e.