Marcell
19 °C
32 °C

Kábítószerfogás a Stefánia úton

2003.09.04. 21:33
Öt fiatalt állítottak elő csütörtök este, akiknek gépkocsijában, illetve ruhájukban nagy mennyiségű kábítószert találtak. Az autó két utasa megpróbált megszökni, ám a rendőrök felszólításának engedelmeskedve visszatértek az autóhoz.
Öt fiatalt állított elő csütörtökön a Készenléti Rendőrség, akiknek gépkocsijában, illetve náluk nagy mennyiségű kábítószert találtak, és akik maguk is fogyasztottak drogot - közölte sajtóközleményben az MTI-vel csütörtökön a rendőrség.

Az elfogottak gépkocsijából 86 darab Extasy tabletta és tíz gramm Speed kábítószer, a náluk lévő két táskából további 1001 darab fehér és lila színű tabletta és 31 fehér port tartalmazó papírtasak került elő, közölte Tímár Ágnes rendőr őrnagy, titkárságvezető. A tájékoztatás szerint a Készenléti Rendőrség járőrei a XIV. kerületben, a Stefánia úton a Shell üzemanyagtöltő állomás mellett ellenőriztek egy személygépkocsit, amelynek átvizsgálása során előkerült a drog.

Az autó két utasa megpróbált a közeli benzinkút irányába menekülni, amikor a rendőrök felszólították őket, hogy jöjjenek vissza. Mozdulataikból arra lehetett következtetni, hogy valamit eldobtak. A területet átkutatva a járőrök megtaláltak egy válltáskát és egy fekete színű reklámtáskát, amelyekből további nagy mennyiségű kábítószer került elő. Átvizsgálták a gépkocsi vezetőjének és négy utasának ruházat is, aminek eredményeként egy rugós kést találtak. A rendőrök kábítószer keresésére betanított kutya segítségével a gépkocsiban levő kábítószer-rejtekhelyre is rábukkantak. A közlemény szerint az intézkedés során kiderült, hogy mind az öt fiatal fogyasztott kábítószert.