Ferenc
11 °C
30 °C

Késsel fenyegetőzött a román stoppos

2005.08.26. 15:18
Román a sértettje és a gyanúsítottja is annak a bűncselekménynek, amely az M5-ös autópályán történt. Egy stoppos késsel támadt az őt felvevő autósra, majd a mobiltelefonját hátrahagyva elmenekült.

A román határon sikerült elfogni azt a férfit, aki a gyanú szerint stopposként megpróbálta meggyilkolni az őt felvevő autóst az M5-ös autópályán.

A román állampolgárságú sértett szerdára virradó éjjel, Hegyeshalomnál vett fel autójába két, ugyancsak román stoppost, egy férfit és egy nőt. Szerdán hajnalban megálltak pihenni az M5-ös autópálya inárcsi parkolójában, majd a sofőr arra ébredt, hogy a férfi utas ordítva egy vadászkéssel fenyegeti. Az autós a dulakodásban megsérült. Ekkor a támadó - a kést és telefonját a kocsiban hagyva -, társnőjével együtt elmenekült a helyszínről.

A helyszínen talált mobilkészülékben a támadóról is volt fénykép. A Határőrség nyilvántartó rendszereit felhasználva azonosították az elkövetőket, és elfogatóparancsot adtak ki ellenük.

A határőrök csütörtökön késő este, Lökösházán felismerték a párost egy Romániába tartó vonaton. A nyomozás során a kihallgatott tanúk vallomása, a szakértői vélemények és a beszerzett bizonyítékok alapján a rendőrség kezdeményezte az elfogott férfi előzetes letartóztatását.