Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Késsel fenyegetőzött a román stoppos

2005.08.26. 15:18
Román a sértettje és a gyanúsítottja is annak a bűncselekménynek, amely az M5-ös autópályán történt. Egy stoppos késsel támadt az őt felvevő autósra, majd a mobiltelefonját hátrahagyva elmenekült.

A román határon sikerült elfogni azt a férfit, aki a gyanú szerint stopposként megpróbálta meggyilkolni az őt felvevő autóst az M5-ös autópályán.

A román állampolgárságú sértett szerdára virradó éjjel, Hegyeshalomnál vett fel autójába két, ugyancsak román stoppost, egy férfit és egy nőt. Szerdán hajnalban megálltak pihenni az M5-ös autópálya inárcsi parkolójában, majd a sofőr arra ébredt, hogy a férfi utas ordítva egy vadászkéssel fenyegeti. Az autós a dulakodásban megsérült. Ekkor a támadó - a kést és telefonját a kocsiban hagyva -, társnőjével együtt elmenekült a helyszínről.

A helyszínen talált mobilkészülékben a támadóról is volt fénykép. A Határőrség nyilvántartó rendszereit felhasználva azonosították az elkövetőket, és elfogatóparancsot adtak ki ellenük.

A határőrök csütörtökön késő este, Lökösházán felismerték a párost egy Romániába tartó vonaton. A nyomozás során a kihallgatott tanúk vallomása, a szakértői vélemények és a beszerzett bizonyítékok alapján a rendőrség kezdeményezte az elfogott férfi előzetes letartóztatását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?