Benedek
-5 °C
5 °C

Adós maradt a bugyipénzzel a cégvezér

2005.11.24. 17:11
Távozik posztjáról a Savvis amerikai távközlési társaság elnök-vezérigazgatója, mivel nem egyenlítette ki azt a 241 ezer dollárt az American Expressnek, amit egy manhattani sztriptízbárban szórakozott el. A cégvezér egy sikeres üzletet ünnepelt barátaival és a vállalat hitelkártyájáról fizette a tetemes számlát.

Elfogadta "szriptízbotrányba" keveredett elnök-vezérigazgatójának lemondását a Savvis amerikai távközlési társaság - közölte a portfoliolight.hu. Robert McCormick immár két éve nem rendezte azt a 241 ezer dolláros (50 millió forintos) számlát a hitelkártya társaság felé, amit egy hírhedt manhattani sztriptízklubban hozott össze.

A negyven esztendős vezérigazgató két évvel ezelőtt három üzleti partnerével és American Express hitelkártyájával ment el szórakozni a New York-i The Scores klubba. A társaság „bugyipénz” helyett hitelből adott bőkezű borravalót a VIP teremben.

Lonnie Hanover a klub szóvivője a New York Daily Newsban azt mondta: "A társaság egy milliárdos üzletet ünnepelt. Jól emlékszem, hogy több ezer dollárt adtak a táncosnőknek."

A cégvezér szerint a számla legfeljebb a szóban forgó összeg kevesebb mint egy tizede volt. Ennek ellenére aláírta a hatjegyű számmal végződő számlát.

A társaságot és annak első emberét az American Express perelte be múlt hónapban. Egy belső vizsgálat megerősítette, hogy a társaság vezére nem nyújtotta be a számlát cégének, így az nem is törlesztette az adósságot a kártyatársaság felé.

A háromgyermekes cégvezetőt felesége azzal próbálta mentegetni a nyilvánosság előtt, hogy az ominózus estén ellopták férje hitelkártyáját és más számlákat is azzal fizettek.