Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öngyilkos lett egy fiatalkorú elítélt a tököli bv-intézetben

2007.10.14. 19:17
A történteket az elítélt egyik zárkatársa jelezte 23.15 órakor a felügyelőnek, aki értesítette az intézet ápolóját és a központi kórház ügyeletes orvosát, aki megállapította a halál beálltát.

Öngyilkosságot követett el egy fiatalkorú elítélt a tököli Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási (bv) Intézetében - közölte Csere László, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka az MTI-vel vasárnap. Az elítélt szombaton 23.00 és 23.15 óra között lepedőcsíkokból sodort kötéllel a zárka fűtéscsövére akasztotta fel magát - olvasható a közleményben. A történteket az elítélt egyik zárkatársa jelezte 23.15 órakor a felügyelőnek, aki értesítette az intézet ápolóját és a központi kórház ügyeletes orvosát. A helyszínre érkező egészségügyi személyzet azonban már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

Mint írják, ezzel egy időben értesítették a rendőrséget és a büntetés-végrehajtási ügyészt is, akik elsődlegesen megállapították, hogy az idegenkezűség teljesen kizárt, a személyi állományt nem terheli felelősség. A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka az ügyben vizsgálatot rendelt el. Legutóbb szeptember 14-én akasztotta fel magát egy életfogytiglanra ítélt rab Szegeden. Csere László akkor azt mondta az MTI-nek, hogy a büntetés-végrehajtás összesen mintegy tizenötezer embert tart fogva, és idén, az akkori eseten kívül további három öngyilkosság történt. Augusztus 5-én egy elítélt a sopronkőhidai fegyházban akasztotta fel magát. Július 13-án a móri bankrablás miatt előzetes letartóztatásban levő N. László lett öngyilkos a fővárosi Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézetben.