Csoportos öngyilkosság a net segítségével

2003.03.07. 10:41
Három japán fiatal egy szeneskályha segítségével követett el öngyilkosságot szerdán. A rendőrség szerint a fiatalok az interneten egyeztettek tervükről.
Három, szénmonoxid-mérgezésben elhunyt japán fiatal holttestére bukkantak a rendőrök egy autóban Cu város közelében szerdán. A 24 éves férfi, a 20 éves és a 23 éves nők ragasztószalaggal szigetelték le az autó ablakait, és egy széntüzelésű kályhát raktak az autóba. A rendőrök az öngyilkossággal kapcsolatos jegyzetek mellett egy laptopot is találtak a holttestek mellett, ezért arra gyanakodnak, hogy a fiatalok az interneten keresztül tervezték meg közös öngyilkosságot.

Már a második

Joshitaka Suzuki rendőrségi szóvivő szerint a fiatalok bizonyíthatóan nem találkoztak személyesen, mielőtt kiautóztak a hegyekbe, csak internetes fórumokon tartották a kapcsolatot. Ha az online kapcsolat feltételezése helyesnek bizonyul, akkor ez lesz a második ilyen jellegű interneten szervezett csoportos öngyilkosság Japánban. Múlt hónapban egy eddig ismeretlen 26 éves japán férfi és két nő ugyancsak szénmonoxid segítségével vetett véget életének egy Tokió külvárosában fekvő üres lakásban.

Évi 30 ezer öngyilkos

A 125 milliós Japán a világ legmagasabb öngyilkossági rátájú országai közé tartozik, évente 30 ezer ember végez magával. Sokan a gazdasági recesszió miatti munkanélküliséget és a vállalati csődöket tartják az öngyilkosságokat kiváltó elsődleges okok között, jelentette az AP.

  • Tippek
  • Bankszámla